İzmir'de sağanak sel ve su baskınlarına neden oldu

İzmir'de sağanak sel ve su baskınlarına neden oldu

İzmir'de etkili olan sağanak, birçok ilçede sel ve su baskınlarına neden oldu. 

İzmir’de aşırı yağışlar hayatı felç etti. Dereler taştı, araçlar sular altında kaldı, mahsur kalan vatandaşlar ekipler tarafından kurtarıldı. Kentte yine onlarca ev ve iş yerini su bastı. İzmir Valiliği, “Su baskını toplam 673, mahsur kalma 23’tür. Su baskınlarının yüzde 80’i ev, yüzde 20’si iş yeri olarak tespit edilmiştir. Yoğun bir seferberlik ile tüm ekiplerimiz sahada sel önleme ve hasar giderme çalışmalarına devam ediyor” şeklinde açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ise "Geçen yıl boyunca yağan yağmurun yüzde 18’i bir gecede yağdı. Metrekareye 126 kilogram su düştü, bu çok ciddi bir rakam" dedi.

Kamu çalışanlarının idari izni tüm güne uzatılmıştır

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yaşanan sel felaketiyle ilgili geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Yağışlar yer yer şiddetli olmak üzere yarın sabaha kadar devam edecek. Kamu çalışanlarının idari izni tüm güne uzatılmıştır” dedi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kenti vuran sel felaketiyle ilgili açıklama yaptı. Yağışların yer yer şiddetini artırarak devam edeceğini ifade eden Köşger, kamu çalışanlarının idari izninin tüm güne uzatıldığını açıkladı.

Vali Köşger, “Değerli İzmirliler, öncelikle yaşanan afet dolayısıyla geçmiş olsun. Yağışlar yer yer şiddetli olmak üzere yarın sabaha kadar devam edecek. Trafik kısmen rahatlamakla birlikte açılamayan noktalar bulunmaktadır. Bu sebeple kamu çalışanlarının idari izni tüm güne uzatılmıştır” dedi.

 

aw232502_01.jpg 

basliksiz-1-110.jpgbasliksiz--009.jpg 

,-043.jpg aw232503_04.jpg 

aw232503_03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.