İzmir'de Sahil Güvenlik, göçmen kaçakçılarını yakaladı!

İzmir'de Sahil Güvenlik, göçmen kaçakçılarını yakaladı!

İzmir'in Çeşme ve Seferihisar ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan ve Yunanistan tarafından geri gönderilen 127 düzensiz göçmen ile 5 göçmen kaçakçısı Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında yelkenli tekne içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğunun bildirilmesi üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, tespit edilen hareketli yelkenli tekne durdurarak, içerisinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalıştığını tespit ettiği 85 düzensiz göçmen ve 3 göçmen kaçakçısı şüphelisini yakaladı.

aw618669-01.jpg

Seferihisar ilçesi açıklarında ise lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine yeniden çalışma başlattı. Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri gönderildiği belirlenen lastik bot içerisindeki 26 düzensiz göçmen, görevlendirilen Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldı. Yine Seferihisar ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen göçmenleri taşıdığı belirlenen özel tekne Sahil Güvenlik ekiplerince durduruldu. Tekne içerisindeki 42 düzensiz göçmen ve 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

Düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edilirken, göçmen kaçakçılığı şüphelileri gözaltına alındı.

aw618669-02.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.