İzmir'de Şehit Cenazesi Kaldırılırken Polis HDP'ye Baskın Yaptı

İzmir'de Şehit Cenazesi Kaldırılırken Polis HDP'ye Baskın Yaptı

Halkların Demokratik Partisi Bayraklı İlçe Örgütü'ne polis baskın gerçekleştirdi.

İzmir'de yaşayan Özel Harekat Polisi Ergin Şara geçici görevle gönderildiği Şırnak'ta çatışmada yaralanmasının ardından GATA'ya kaldırılmış ve GATA'da hayatını kaybetmişti. Şehit Şara'nın cenazesi İzmir'de kaldırılırken, polis HDP Bayraklı İlçe Örgütü'nde Rojava'da çatışmada öldürülen PKK üyesi Melek Kılıç için anma düzenlediği ihbarı üzerine ilçe örgütüne baskın düzenledi.

 

HDP Bayraklı İlçe Başkanlığı'na baskın düzenleyen polis ekipleri, PKK'lı Melek Kılıç'ın taziyesini organize ettiği ileri sürülen ilçe örgütü eş başkanı Şevket Topkaya'yı gözaltına aldı. Topkaya'nın gözaltına alınmasının yanı sıra ilçe binasında arama yapan polisler, yasadışı olduğu belirtilen pek çok dergi, pankart ve afiş ele geçirdi.

Yasak yayınlardan gelen paranın örgüte gönderildiği öne sürülürken, güvenlik güçleri yasadışı olduğu öne sürülen yayınlar İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Şırnak'ta görevde şehit olan Şara'nın cenazesinin gün içerisinde kaldırıldığını hatırlatarak, şehit cenazesinin kaldırıldığı bir günde Anayasa ve yasalara dahil olan bir partinin ilçe başkanlığının terör örgütü deposu olduğunu halkın görmesini istediğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.