İzmir'de sentetik hap üretim deposuna operasyon!

İzmir'de sentetik hap üretim deposuna operasyon!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir otomobilin içerisinden 277 bin 424 adet sentetik ecza hapı ele geçiren polisin derinleştirdiği operasyonda hapların Gaziemir'de bir binada üretildiği ortaya çıktı. Adrese yapılan operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, yeşil ve kırmızı reçeteye tabi sentetik maddeleri usulsüz bir şekilde imal edip dağıtımını yaparak, gençleri zehirlemek isteyen organizasyonların deşifresine yönelik çalışmalarına devam edildi. Bu kapsamda, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, M.G. (38)'nin kullandığı araç içerisinde yeşil reçeteye tabi 277 bin 424 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi.

aw554939-01.jpg

Soruşturma kapsamında operasyonu derinleştiren ekipler, yakalanan sentetik hapların imalatının yapıldığı yeri deşifre etti. Hapların İzmir'in Gaziemir ilçesinde 4 katlı bir binanın 4'üncü katında, yurt dışından getirilen hap basım makinaları ile imal edildiği belirlendi. Adrese düzenlenen operasyonda, kırmızı ve yeşil reçeteye tabi sentetik ecza üretimi ve paketlemesi yapan araç gereçleri sahte evrak ve faturalarla yurt dışından temin ederek ülkemize getirdiği tespit edilen A.K.(49), B.H.(23), Z.B.(30) ve E.G.(22) yakalandı.

aw554939-03.jpg

Vinç yardımıyla yukarı çıkartmışlar

Öte yandan şüphelilerin, yasa dışı olarak sentetik ecza üretimi yapan makinaların, 500 kilo ağırlığında olduğu ve üretim yapılan iş yeri görünümlü binanın 4'üncü katına vinç yardımı ile çıkarıldığı anlaşıldı. Adreste yapılan aramalarda ise, yeşil reçeteye tabi 168 bin 486 adet sentetik ecza hapı ile sentetik ecza baskı, ambalajı yapan makine, kompresör makineleri, ilaç imalatında kullanılan çeşitli araç ve gereçler ele geçirildi.

aw554939-05.jpg

Tutuklandılar

Operasyon kapsamında olayla ilgili gözaltına alınan A.K.(49), B.H.(23), Z.B.(30), E.G.(22) ve M.G.(38), sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Operasyonlar sürüyor

Ayrıca İzmir genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda son bir hafta içerisinde toplam 450 bin 881 adet sentetik ecza hapı ele geçirildiği bildirilirken, uyuşturucu madde imalatı ve ticaretinin engellenmesine yönelik operasyonların son sürat sürdürüleceği kaydedildi.

aw554939-07.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.