İzmir'de Siyasi İl Başkanlığı koltukları boşaldı

İzmir'de Siyasi İl Başkanlığı koltukları boşaldı

14 Mayıs tarihinde yapılacak Genel Seçimler için aday adaylığı başvurularının başlaması ile siyasi partilerin il başkanlığı koltukları ardı ardına boşalmaya başladı. CHP ve İYİ Parti il başkanlarının daha önce görevi bırakmasının ardından bugünde 4 il baş

Genel seçimlerin 14 Mayıs olarak netleşmesinin ardından İzmir siyasetinde aday adaylığı için hareketli süreç başladı. Hatırlanacağı üzere milletvekilli olmak için İYİ Parti Başkanı Hüsmen Kırkpınar kongrede görevi bırakıp aday olmamıştı. Kırkpınar’ın ardından ise CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de milletvekili olmak için il başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

5c7e69bb0f254424ac94bb13.webp

Bu iki ismin ardından Genel Merkezleri ile istişarelerde bulunan il başkanlarının ardı ardına istifası geldi. Günün ilk istifa açıklaması DEVA Partisi İl Başkanı Seda Kaya Ösen’den geldi. Ösen’in ardından Genç Parti İl Başkanı Koray Günüç milletvekili adaylığı için görevini bıraktığını açıkladı. Günün son istifa haberi ise Ak Parti’den geldi. Ak Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, il yönetimi, ilçe başkanları, eski ve yeni il-ilçe yöneticilerinin katılımı ile düzenlediği basın toplantısı ile istifasını açıkladı. Bu istifaların ardından Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Cemal Arıkan’ında adaylık için görevi bıraktığı haberi geldi.

Öte yandan, adaylık başvuru süresi devam eden Saadet Partisi’nde de İl Başkanı Mustafa Erduran’ın da milletvekili adaylığı için istifa etmesi bekleniyor.

İl Başkanlarının milletvekili adayı olmak için birer birer istifalarını ilan etmesi üzerine İzmir siyaset kulislerinde “vekil başkanlık dönemi” başladı olarak yorumlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.