İzmir'de Skandal: Sezaryen Hatası Ölüme Götürdü

İzmir'de Skandal: Sezaryen Hatası Ölüme Götürdü

İzmir'de büyük rezalet!

İzmir'de özel bir hastanede doğum yapan Harika Kanık, doğum sırasında kullanılan sargı bezi rahminde unutulunca vefat etti...

Buca'da oturan Figani ve Harika Kanık çiftinin büyük bir umutla bekledikleri bebekleri sezaryen ile dünyaya geldi. Doğumun ardından uzunca bir süre ağrı çeken Harika Kanık, ağrıların şiddetlenmesi üzerine doğumu gerçekleştiren doktora giderek durumu anlattı. Doktor Ü. Ç. iddialara göre kadını sezaryen ağrısıdır diyerek ağrı kesici yazıp gönderdi. 6 ay içerisinde ağrıları artan talihsiz anne, tekrar doktora giderek durumu anlattı. Doktor Ü. Ç. bu sefer talihsiz anneyi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastahanesi'ne sevk etti. 

Tepecik'te yapılan tetkiklerin ardından kadının kanında yüksek oranda iltihap çıktı. İlaçlarla tedavi edilemeyen iltihabın ardından bir daha bıçak altına yatan kadının durumu ortaya çıktı. Doğum sırasında kullanılan sargı bezinin kadının rahminde kaldığı ve rahim duvarına yapıştığı tespit edildi. Sargı bezi genç kadında iltihaplanmaya yol açmıştı.

Bölümlerinde uzmanlaşmış doktorların müdahalesiyle ameliyata alınan kadının rahmi ve idrar kesesinin bir kısı alındı. Ancak yine de talihsiz kadın kurtarılamadı. Çocuğun babası konuyla ilgili hastaneye dava açmaya hazırlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.