İzmir'de Şok Operasyon Bir vali 5 emniyet müdürü Gözaltına alındı

İzmir'de Şok Operasyon Bir vali 5 emniyet müdürü Gözaltına alındı

Edinilen bilgiye göre İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bu sabah başlattığı FETÖ/PDY operasyonunda bir vali 5 birinci sınıf emniyet müdürü gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, İzmir'de Polis Sandığı'na ait bir binanın FETÖ/PDY kontroldündeki İzmir Dinler Arası Diyalog Merkezi(İZDİM)'e usulsüz verilmesi ile ilgili yürüttüğü tahkikat çerçevesinde bu sabah operasyon talimatı verdi.

2 ŞÜPHELİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYO

Sabah saatlerinde harekete geçen İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Istihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ilde çalışma başlattı. Merkez valisi Ahmet Pek, 1. sınıf emniyet müdürleri Mustafa Çankal, Hüseyin Başak ve Hüseyin Putur'un da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında gözaltı ve yakalama işlemi uyguladı. 4 şüpheli gözaltına alınırken 2 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor. Ahmet Pek de yakalanan isimler arasında.

Şüphelilerin İzmir Küçükyalı'daki 8 katlı binayı İZDİM'e usulsüzce veren POLSAN yöneticileri oldukları öğrenildi. İzmir'de geçtiğimiz aylarda aynı konuyla ilgili bir operasyon daha yapılmıştı. Operasyonda 14 kişi gözaltına alınmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.