Suruç anmasında polislere saldırı

Suruç anmasında polislere saldırı

İzmir'de, Suruç saldırısının 7'nci yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yapan bir grup, açıklama sonrasında izinsiz yürüyüş yapmak istedi. Grubun, polis ekiplerine ellerinde bulunan flamalar ile vurduğu görüntülendi. Olayda 4 polis memuru yaralandı.

Suruç saldırısının 7'nci yıl dönümü dolayısıyla İzmir'de basın açıklaması yapan bir grup, açıklamanın ardından izinsiz yürüyüş yapmak istedi.

Polis ekipleri gruba izinsiz olarak yürüyüş yapamayacaklarını ifade ettiği sırada, grubun polis ekiplerinin üzerine yürüyerek ellerinde bulunan bayrak ve flamalar ile polis ekiplerine vurduğu görüntülendi. Olayda 4 polis memuru yaralanırken, 29 kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

ebb6af53-a787-4a85-8c6f-c200162ff082.jpg

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 2015 yılında Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından düzenlenen bombalı intihar saldırısında 33 kişi yaşamını yitirirken, 100'den fazla kişi yaralanmıştı. Suruç saldırısının 7'nci yıl dönümünde bir grup, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından grup izinsiz olarak yürüyüş yapmak istedi. Bunun üzerine polis ekipleri, yürüyüş izinlerinin olmadığı için yürüyüş yapamayacaklarını ifade ettiği sırada, grup bir anda polis ekiplerinin üzerine yürüdü. Bu sırada grup içerisinde bulunan bazı kişiler, ellerinde bulunan bayrak ve flamalar ile ekiplere vurmaya başladı. Polis ile grup arasında yaşanan arbede ise saniye saniye görüntülendi.

d0704664-5849-47ef-88e4-6ba867294dc1.jpg

4 POLİS MEMURU YARALANDI

Öte yandan, yaşanan arbede sırasında vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan polis memurları hastaneye kaldırıldı. Yaralı polis memurlarının 3'ü tedavilerinin ardından taburcu edilirken, olayda başına darbe alan ve burnunda kırık bulunan bir polis memurunun tedavisinin sürdüğü ve müşade altında tutulduğu öğrenildi. Grup ile polis arasında yaşanan arbede sonrasında 29 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

fca15e0d-1890-4d31-9c93-16ad11bfdab3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.