İzmir'de Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Renkli Karelere Sahne Oldu

İzmir'de Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Renkli Karelere Sahne Oldu

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 2016 renkli görüntülerle gerçekleşti.

Mehmet Özdoğru - Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 2016 renkli görüntülerle gerçekleşti. Avrupa Hareketlilik Haftası'nın Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında gerçekleşen bisiklet etkinliğine İzmir'de yüzlerce kadın katıldı. Renkli kıyafetleriyle ve bisikletleriyle buluşan kadınların amacı temiz bir çevre için bisiklet kullanımını artırmak ve kadınların hayata katılımını artırmak. İzmir merkezli Süslü Kadınlar Bisiklet Turu toplam 28 kentte gerçekleşti. Kadınlar belediyelere ve mülki idarecilere daha çok bisiklet ve bisiklet yolu için de çağrıda bulundu. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun merkezi ayağı İzmir'de kadınlar 17.30'da Konak Saat Kulesi önünde toplandı. Kadınların buradaki bisiklet turuna erkekler de katıldı.


          Konak Meydanında tarihi saat kulesi önünde toplanan ''süslü kadınlar'' ın kendileri kadar bisiklet leride süslüydü. Rengarenk kıyafetlerini giyip, balon, çiçek ve oyuncaklarla bisikletlerini süsleyen kadınlar, Konak Meydanı’nda  ‘Sev kardeşim’ şarkısı eşliğinde dans etti. Kadınlara, zaman zaman bisikletli erkekler de destek verdi. Konak meydanında başlayan tur, Cumhuriyet meydanında sona erdi.

bbbb.jpgbbbb3.jpgbbbb4.jpg


     Vatandaşların ilgiyle izlediği etkinliği organize edenlerden Sema Gür, bisikletin ulaşım aracı olarak yaşamın parçası haline gelmesi ve daha çok kadının dilediği kıyafetle bisiklete binebilmesi amacıyla dört yıldır bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.