İzmir'de Suya Yüzde 10 Zam Geldi

İzmir'de Suya Yüzde 10 Zam Geldi

İzmir'de içme suyunun metreküpüne zam geldi...

İzmir'de 0-20 metreküp kullanımlarda suyun fiyat 3.60'tan 3.96'ya yükseltildi. Konuyla ilgili olarak konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuyla ilgili olarak zamsız tarifenin İstanbul ve Ankara'dan ucuz olduğunu söyleyerek 80 diğer şehir ile İzmir'in kayıp kaçak oranı, arıtma ve kanalizasyon yatırımlarıyla kıyaslamaya hazır olduklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinden oluşan İZSU Genel Kurulu'nda 2017 yılı için İZSU'nun 1 milyar 780 milyon 127 bin TL'lik bütçesi görüşüldü. Oturumda konuşan AK Parti Grup Başkanı Bilal Doğan, İZSU Genel Müdürlüğü'nü eleştirerek İZSU'nun 30. yılında çöküşün eşiğinde olduğunu söyledi. Doğan'ın bu ifadelerine CHP sıralarından gülme ve tepki geldi. Doğan, İZSU'nun yeniliklere kapalı ve vasat bir kurum hale geldiğini söyleyerek hizmetten çok yasanın verdiği rutin görevleri yerine getirdiğini ifade etti. 

Döktüğü su içtiği sudan pahalı

Konuşma yapan AK Partili üye Çağlar Haspolat ise İzmirli'nin döktüğü suyun içtiği sudan pahalı olduğunu söyledi.

Yöneltilen eleştirilere cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yöneltilen eleştirilen tutacak yeri olmadığını söyleyerek, Bilal Doğan'ın rutin görevleri yerine getiriyor açıklamasına "İşletme yatırımları, sistemin çalıştırılması küçük yatırım mıdır? Basit yatırım mıdır?" sorusunu yöneltti.

Kocaoğlu Körfez Projesi'nin de ÇED olumlu kararı aldığını söyleerek, karar sonrası yapılması gereken işler olduğunu bu çalışmalara da başlandığını söyledi. ÇED onayının alınır alınmaz körfezde tarama yapılmaya başlanılması gibi bir durumun olmadığını söyleyen Kocaoğlu, TDD liman yolu taramasının da hemen başlayamadığını ve ihale hazırlıkları olduğunu söyledi. Kocaoğlu ayrıca projenin Türkiye'de ilk olacağını söyleyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Bakanlık'ın ve DSİ'nin İzmir körfezini kurtarmak için yeni öğrendiklerini söyleyerek ellerinde sihirli değnek olmadığını söyledi.

Ankara ve İstanbul'dan ucuz

Kocaoğlu zamsız tarifenin İstanbul ve Ankara'dan ucuz olduğunu söyleyerek, her iki şehirde de ne kadar zam yapılacağının belli olmadığını İzmir'de 0-20 metreküp suyun 3,60'tan üstünün 8,44'ten İstanbulda 0-10 metreküp suyun 4,14'ten 11-20 metreküp 6,5'ten ve 21 üzeri metreküp'ün 8,80'den olduğunu Ankara'da ise suyun kademesiz olarak 5,25'ten olduğunu söyledi. 

Kocaoğlu ayrıca İzmir'in kişi başı 69 litre su arıttığı aynı rakamların İstanbul'da 23 Ankara'da ise 7 litre olduğunu ifade etti. 

Konuşmaların ardından CHP'li ve MHP'li üyelerin oylarıyla zam kararının da olduğu bütçe kabul edildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.