İzmir'de tarihi eser kaçakçılarına darbe

İzmir'de tarihi eser kaçakçılarına darbe

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünden Operasyon

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonla Tarihi Eser Kaçakçılığı yapan 1 kişiyi yakaladı.  Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

İlimiz genelinde Tarihi Eser Kaçakçılığının önlenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında;

V.K.(42)’ nın elinde çok sayıda tarihi eser bulunduğu ve bu tarihi eserleri Gaziemir ilçesinde satışını yapmaya çalıştığı bilgisinin alınması üzerine; 

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, yapılan çalışmalar sonucunda; V.K. Helenistik, Roma, Bizans ve İslami dönemlere ait farklı ebatlarda, üzerinde farklı figürler bulunan gümüş ve bronzdan yapılmış 522 adet sikke, 6 adet bronz yüzük, 2 adet bronz mühür, 1 adet insan başlı tasvirli bronz küçük obje, 1 adet insan başı tasvirli pişmiş topraktan yapılmış küçük heykel başı, 2 adet pişmiş topraktan yapılmış obje olmak üzere toplam 534 adet 2863 sayılı yasa kapsamında orijinal tarihi eser ile birlikte yakalanmıştır.  

V.K. hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet suçundan yasal işlem başlatılmış, şüpheli şahsın ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Savcısının talimatına istinaden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış olup, olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.