İzmir'de tarihi eser kaçakçılığı operasyonu

İzmir'de tarihi eser kaçakçılığı operasyonu

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünden Operasyon

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları 2 ayrı operasyonla Tarihi Eser Kaçakçılığı yapan 4 kişiyi yakaladı.  Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

İlimiz genelinde Tarihi Eser Kaçakçılığının önlenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında;

1- Y.A.(27) ve C.Y.(32)’nin Adana ilinden İlimiz Selçuk ilçesine çok sayıda tarihi eser getirerek satışını yapacağı bilgisinin alınması üzerine; 

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Selçuk ilçesinde 19.09.2018 tarihinde yapılan operasyonla, Y.A. ve C.Y. Roma, Bizans ve İslami dönemlere ait farklı ebatlarda üzerinde farklı figürler bulunan gümüş ve bronzdan yapılmış 224 adet sikke, 4 adet bronz ok ucu, 5 adet bronzdan yüzük, 4 adet ağırlık, 1 adet üzeri figürlü taş parçası, 1 adet siyah renkli taştan kesici alet, 2 adet üzerinde figür bulunan metal obje, 8 adet farklı ebatlarda takı ve takı parçası olmak üzere toplam 249 adet tarihi eser ile birlikte yakalanmıştır.

2- H.K.(44) ve A.G.(37)’nin Aydın ili Kuşadası ilçesinden İlimize çok sayıda tarihi eser getirerek satışını yapacağı bilgisinin alınması üzerine; 

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Bornova ilçesinde 20.09.2018 tarihinde yapılan operasyonla, H.K. ve A.G. Roma ve Bizans dönemlerine ait farklı ebatlarda 2 adet camdan yapılmış gözyaşı şişesi, farklı ebatlarda camdan yapılmış 5 adet şişe, 1 adet hayvan tasvirli bronzdan yapılmış küçük figür, 10 adet metalden yapılmış takı parçası ve farklı ebatlarda üzerinde farklı figürler bulunan 2 adet altın sikke (bir adet elektron sikkenin Lidya (2.600 yıl öncesine ait) dönemine ait olduğu, bir adet altın Roma (1700 yıl öncesine ait) dönemine ait nadir sikke örneklerinden olmak üzere toplam 20 adet tarihi eser ile birlikte yakalanmıştır.

Y.A., C.Y., H.K. ve A.G. hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet suçundan yasal işlem başlatılmıştır. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.