İzmir'de tefeci operasyonu: 2 tutuklama

İzmir'de tefeci operasyonu: 2 tutuklama

Yapılan aramalarda Tefecilik yöntemiyle faiz ile para alan kişilerin tutulduğu defterler, senetler, bir adet çift namlulu pompalı tüfek ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İzmir Karşıyaka'da operasyon yapıldı. 

Edinilen bilgiye göre ekonomik durumu bozuk olan kişilere yüksek faizle para verdikleri, vade tarihinde ödeme yapamayan kişileri tehdit ve baskı altına aldıkları yönünde iddialar üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda tefecilik yöntemiyle faiz ile para alan kişilerin tutulduğu defterler, senetler, bir adet çift namlulu pompalı tüfek ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

İşlemleri tamamlanan şüpheliler bugün Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Cumhuriyet Başsavcılığınca sevk edildikleri nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince şüphelilerden S.Ş ile G.U yağma ve tefecilik suçlarından tutuklandı. Y.K, Ö.E, İ.E, K.T isimli şüpheliler de yurt dışı yasağı ile adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.