Bakan Kurum: İzmir'de teslim ettik! Sıra 11 ilde

Bakan Kurum: İzmir'de teslim ettik! Sıra 11 ilde

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İzmir ve diğer şehirlerde bunu yaptık. Şimdi sıra depremle sarsılan 11 ilde” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Malatya'da yaptığı konuşmada, 650 binden fazla binayı yapıp teslim edeceklerini ifade ederken, yeni konutların ihaleleri yapılıp temellerinin atılmaya başladığını vurguladı. Kurum, "Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle önümüzdeki hafta sözleşmesini imzaladığımız 32 bin konuttan, 20 bin konutun temelini 11 ilimizde eş zamanlı olarak atacağız" dedi.

BÜYÜK İZMİR DÖNÜŞÜMÜ

Şehirde riskli yapı olarak tespit edilen 57 bin 109 konut ve iş yerinin dönüşümü gerçekleştirildi. Bu kapsamda İzmir'de kira yardımından kamulaştırmaya ve yapıma kadar 1.8 milyar liralık destekte bulunuldu. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında da İzmir'de toplam 12 bin 400 konut inşa edilecek. Bu kapsamda 25 bin konutluk arsa da İzmirlilerin hizmetine sunuldu. "İlk İş Yerim" kapsamında ise İzmir Kemalpaşa'da 40, Aliağa'da 500 ve Torbalı'da 70 olmak üzere toplam 610 dükkân sunuluyor. Millet Bahçeleri projesi dahilinde ise İzmir'de toplam büyüklüğü 563 bin metrekare olan 4 millet bahçesi projesi bulunuyor. Bergama Millet Bahçesi'nin yapımına devam ediliyor. Seferihisar, Kiraz ve Konak millet bahçelerinin projelendirme çalışmalarına devam ediliyor. Bayraklı'da 360 bin metrekare büyüklüğündeki millet bahçesinin de projesi hazırlandığı duyuruldu.

0x0-bakan-kurumdan-depremzedeye-tam-guvence-izmirde-teslim-ettik-sira-11-ilde-1679171207924.jpeg

SEDA TABAK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.