İzmir'de turizmin geleceğini konuşuldu

İzmir'de turizmin geleceğini konuşuldu

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği heyeti, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban’ı ziyaret etti. Ziyarette; İzmir’in ve bölge turizminin geleceği konuşuldu.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler ile yönetim kurulu ve birlik üyelerinden oluşan heyet İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette; İzmir’in ve bölge turizminin sorunlarının yanı sıra, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın kuruluş hedeflerine döndürülmesi, ilin bir gastronomi merkezi, turist sayısının ise en az il nüfusu kadar olması ve Çeşme Projesi’nin yeniden canlandırılması konuları da ele alındı.

etik-heyeti.jpg

Mehmet İşler’in başkanlığındaki ETİK heyetinde Birlik Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Babak, Halil Yeni, Bilge Durdu, Fuat Ballıca, üyeler İlker Şen, Olcayto Akkoyunlu ile ETİK Koordinatörü Leman Erçam yer aldı.

İzmir Valisi olarak göreve başlayan Dr. Süleyman Elban’a tüm birlik üyeleri adına hayırlı olsun dileklerini ileten ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir ve bölge turizmi hakkında bilgiler de aktardı. İlin sorunları ve bunların turizme yansımalarının da görüşüldüğü ziyarette çözüm önerileri ve geleceğe yönelik projeler konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

mehmet-isler.jpg

"İZMİR KONGRELER FUARLAR VE FESTİVALLER KENTİ OLMALI"

Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler ziyaretin çok verimli geçtiğini, bölge turizminin geliştirilmesi için turizm ve tanıtımı bilen bir valiyle birlikte çalışmanın, çalışmaları hızlandıracağına ve kolay yol alınacağına inandıklarını söyledi. Görüşmede İzmir için İzmir Enternasyonal Fuarı(İEF)’nın tarihi ve çok özel bir anlam taşıdığının da altının çizildiğini belirten Mehmet İşler; “İzmir İEF; Ulu Önder Atatürk’ün ileri bir bakış açısıyla, hem uluslararası ticaretin odaklanacağı bir merkez, hem de eğlencenin birlikte olacağı, o tarihlerde eşi benzeri olmayan bir konseptte tasarlanmış. Ancak günümüzde; artık Atatürk’ün koyduğu bu hedeften uzaklaşmış, kuruluş ruhunu kaybetmeye başlamış bir görünüm arz ediyor. Uzun yıllar sanayide yeni ve inovatif gelişmeleri yansıtan, önemli sanatçıları halkla buluşturan, bu özelliğiyle İzmir’i ilerici kılan İEF gibi bir zenginliğin her geçen gün amacından uzaklaşması İzmir için büyük bir kayıp. Bir an evvel bu ruhu canlandırmamız gerekiyor.”

"İLK HEDEF İZMİRE NÜFUSU KADAR TURİST GETİRMEK"

“İzmir çok büyük zenginliklere sahip ama turist sayısı düşük. Özelliklerine ve güzelliklerine oranla turist sayısı çok az. Artık bir çok ilimizde turist sayıları İzmir’i geçmeye başladı. Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinin turizmde bu rakamlarla konuşulmaması lazım. Bunu arttırmamız lazım. Hedeflerimizden biri de İzmir’in gastronomi alanında yol alması. Ama bu diğer illerdeki örnekler taklit edilerek, kes kopyala yapıştır gibi bir kolaycılıkla değil, yeni, farklı bir konsept ve tasarımla, Egenin dokusuna, ruhuna uygun, farkıyla fark edilen, İzmir’in kendi değerleri ve öne çıkacak ürünleriyle oluşmuş bir festival olmalı. İzmir'de yapılacak çok şey var. Sayın Valimiz İzmir’e icraat yapmaya ve ilgili sektörlerle çok şeyi başarmaya geldiğini belirtti. Kongreler, fuarlar ve festivaller kenti olması konusunda görüşlerimizi arz ettik. Kendisinin, görev yaptığı Adana’dan, ciddi bir turizm ve tanıtım birikimiyle geldiğine, konulara hakim olduğuna, yapacağımız çalışmaları ve yol alışımızı hızlandıracağına inanıyoruz. İzmir; yeni bir sunuş, yeni bir tasarım, yeni bir sergileme metoduyla, ilk hedef olarak, nüfusu kadar, yani 5 milyon turist sayısını yakalayabilir. Nicelikten çok, nitelikli turiste ulaşmak istiyoruz. Kişi başı sağlanacak gelire, faydaya odaklanıyoruz. Antalya gibi 12 -13 milyon gibi bir rakam peşinde değiliz. 5 milyon turist bu anlamda iyi bir hedeftir. Nüfusumuz kadar turist gelmesi, kentimizin güzelliklerini keşfetmesi, bizim için çok daha uygun diye düşünüyoruz.”

"ÇEŞME PROJESİ YENİDEN AKTİF EDİLMELİDİR"

“Sayın Valimize Çeşme Projesi’nin tekrar aktif edilmesi hususunda talebimiz oldu. Bu proje kentimiz için çok önemlidir. Sayın Valimiz, turizm konusunda son derece deneyimli, son derece proaktif. İzmir’e çok güzel şeyler katacağına inanıyoruz. Yönetim Kurulu üyeleri olarak, görüşmeden, turizmle ilgili olarak çok pozitif çok olumlu etkilerle ayrıldık. Heyecanlıyız. Turizme uzak olmayan, turizmin içinden gelen bir Valinin İzmir’de göreve gelmesi biz turizmcileri son derece sevindirdi. “ dedi.

vali-ziyareti.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.