İzmir'de Üniversite Önünde Şüpheli Çanta Paniği

İzmir'de Üniversite Önünde Şüpheli Çanta Paniği

İzmir'in Buca ilçesinde hastane ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ne yakın bir yerde şüpheli çanta paniği yaşandı.

İzmirliler pazartesiye hareketli uyandı. Buca ilçesinde bulunan Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüsü'ne yakın bir yerde duvar kenarında bulunan Şüpheli çanta bomba paniği yarattı. Başıboş çantanın etrafından hızlıca uzaklaşan vatandaşlar durumu polis ekiplerine ihbar etti. Olay yerine gelen ekipler bölgeyi güvenlik çemberine alarak bomba imha ekiplerine bildirdi. Bomba imha ekipleri olay yerine gelerek şüpheli durumdaki çantayı fünyeyle patlattı.

26032016_medyaegeaic_buca_bomba_panik

En son dün Pakistan'da patlayan ve çoğunluğu kadın ve çocuk olan 70'ten fazla kişinin ölümüne sebep olan; ayrıca Türkiye'de gerçekleştirilen bombalı saldırıların ardından vatandaşlarda bombalı saldırı korkusu çoğaldı. Üstelik İzmir'de son aylarda onlarca kez bu tarz ihbarlar yapıldı. İhbarların yanısıra sosyal medyada dolaşan asılsız haberler de oldukça yayıldı ve İzmirli vatandaşlarda panik havası yarattı. İzmir Valisi Mustafa Toprak bu durumla ilgili vatandaşları bilgilendirmişti.

28032016_medyaege_vali_toprak_aic

VALİ İZMİRLİLERİ BÖYLE BİLGİLENDİRMİŞTİ

İzmir Valisi Mustafa Toprak, son dönemlerde Türkiye’de artan terör olaylarına ilişkin açıklamada bulunmuştu. İzmir’de alışveriş merkezleri, kalabalık yerler, metrolar, otobüs durakları ve benzeri alanlar olmak üzere 24 saat çalışmaların devam ettirildiğini kaydeden Toprak, “Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Her bir olay sizlerin gözle, resmi üniforma ile gördüğünüz bir tedbirden oluşmuyor. Endişeye mahal yoktur. Her bir olay, her bir yerde olabilir ama emniyetimiz ve jandarmamız olmak üzere koordineli şekilde vatandaşı ürkütmeden tedbirler alıyoruz. Önemli konular oluşmadan bertaraf ediliyor. Vatandaşın endişeye kapılmaması gerektiğini ifade ediyorum. Tedbirleri alıyoruz. Ona rağmen vatandaşların da gördükleri herhangi bir olumsuz görüntü, endişe verici durum karşısında 155’i ve jandarma telefonu 156’yı arayıp mutlaka bilgilendirmeleri önemlidir” demişti.

Güvenlik paranoyası şeklinde gelinmesine gerek olmadığını ifade eden Toprak, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün alışveriş merkezlerinin yönetimleri ile çalışmalar yaptığını belirterek şunları söyledi: “Alışveriş merkezlerinin yönetimleri ile birlikte özel güvenlik birimlerinin dikkatli olması ve emniyet teşkilatımızla koordinesinin hissedilir olması noktasında detay çalışma yapıyorlar. Metro gibi yerler İzmir Büyükşehir Belediyemizin. Orada özel güvenlik görevlilerinin sayısının atması konusunda girişimlerimiz oluyor. Bunları davul zurna çalarak paylaşmak noktasında değiliz. Koordine içerisinde, endişelerimizi ya da dikkat etmemiz gereken konuları paylaşma konusunda hareket ediyoruz.”

Şehit haberleri nedeniyle derin üzüntü duyduklarını belirten Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu, üzüntünün ötesinde bizim birliğimizi ve beraberliğimizi daha fazla hissetmemizin gerektiğini ortaya koyuyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve vatan toprağımız bugüne kadar değişik sinsi emellere konu olmuştur. Tüm bu hadiseler gösteriyor ki bu coğrafyada yaşamanın bazı bedel ve maliyetleri oluyor. Kanlarımızı seve seve çekinmeden verdiğimiz günler oluyor. Bundan sonra vatana kast edenler olursa hep birlikte şehitlik mertebesi olmak üzere gereğini yapıyor ve yapacağız."

Terör olaylarıyla ilintili olarak İzmir’de de vatandaşın huzur ve güvenini sağlamak ve endişeden uzak yaşamaları için tüm birimlerle birlikte ciddi manada tedbirler geliştirdiklerini anlatan Toprak, şunları söyledi: "Belki bir kısmını hissediyorsunuz, bir kısmını hissetmiyorsunuz. Bir takım meydana gelecek olayları kimsenin ruhu duymadan 24 saat görev yapmaları suretiyle bertaraf etmiş oluyoruz. Terör ve ülkemizi ve insanlarımızın endişeye gark edecek olumsuz gelişmeler olduğundan hareketle İzmir’de de yardım ve yataklık, terörist faaliyetleri destek ve de terörizm faaliyetlerini yapma noktasında bulgular çerçevesinde bu çalışmalar iyi bir şekilde yerine getiriliyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.