İzmir'de uyuşturucu ticareti yapan 78 şüpheli yakalandı

İzmir'de uyuşturucu ticareti yapan 78 şüpheli yakalandı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Operasyon

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonlarla Uyuşturucu Madde Ticareti yapan 78 şüpheliyi yakaladı. Yakalanan şüphelilerden 37’si çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

İlimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında;

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, İlimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs, organizasyonların tespiti ve yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; Bayraklı, Buca, Çiğli, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Menderes, Narlıdere ve Seferihisar ilçelerinde bulunan bazı park ve bahçelerde, İlimiz giriş ve çıkışlarında 02-17.11.2017 tarihleri arasında yapılan operasyonlarla, 78 şüpheli yakalanmıştır. Yapılan aramalarda ise; 

Poşetler içerisinde 18.650 gr esrar,

15 adet şeffaf poşet içerisinde 8.380 gr sentetik kannabinoid (bonzai),

4024 adet ecstays hap, 722 gr metafetamin, 165 gr kokain, 35 gr eroin 25 gr skank(esrar), 

Meşe tabir edilen satışa hazır hale getirilmiş 65 adet kâğıda sarılı vaziyette sentetik kannabinoid (bonzai),

Meşe tabir edilen satışa hazır hale getirilmiş 128 adet şeffaf poşet içerisinde esrar,

Sigara paketi içerisinde meşe tabir edilen satışa hazır hale getirilmiş 29 adet şeffaf jelatin içerisinde esrar,

3 adet plaka halinde 12 gr toz esrar maddeleri ile

Uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 12.395 TL, 10 euro, 2 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet ruhsatsız tabanca, 9 adet tabanca, 18 adet tüfek fişeği ve 4 adet hassas terazi ele geçirilmiştir.

Tamamlanan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen 78 şüpheli şahıstan; 14 şüpheli şahıs çıkarılmış oldukları mahkemelerce adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 37 şüpheli şahıs ise çıkarılmış oldukları mahkemelerce tutuklanmıştır. 

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Hüseyin AŞKIN’ın talimatları doğrultusunda kurulan whatsapp ihbar hattı uygulamasına ihbarda bulunan vatandaşlarımızın kimlik bilgileri veya verdiği bilgiler üçüncü şahıslar ile paylaşılmamakta, yapılan bu ihbarlar ise ekiplerimizce detaylı bir şeklide değerlendirilip, çalışmalar hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Uyuşturucu ile mücadelede vatandaşlarımıza, anne babalara ve okul yöneticilerine önemli görevler düşerken, İzmir Emniyet Müdürlüğü olarak gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlarımız kararlılıkla artarak devam etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.