İzmir'de vahşet! Sokak köpeğini vurdu

İzmir'de vahşet! Sokak köpeğini vurdu

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde bir şahıs, kendisine saldırdığını iddia ettiği sokak köpeğini tabancayla iki el ateş ederek yaraladı.

Olay, İzmir'in Buca ilçesine bağlı Ufuk Mahallesi 1009. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, emekli bir bekçi olduğu öğrenilen Sefer A., sokakta yürürken mahallelinin köpeği olan 'Jo' isimli köpeğe tabancasıyla iki el ateş etti. Jo isimli köpek kanlar içinde kalırken, Sefer A. sokakta yürümeye devam edip gözden kayboldu. Silah sesini duyan mahalle halkı polis ekiplerine durumu bildirirken, yaralı köpeği veterinere götürdü. Burada tedavi altına alınan Jo'nun çene kemiğinde kırıklar olduğu ancak durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayın ardından polis ekiplerine teslim olan Sefer A., ifadesinde pişman olduğunu belirterek, saldırısından korktuğu için köpeğe ateş ettiğini söyledi.

"Vuran kişi hiçbir şey olmamış gibi elini kolunu sallayarak kaçtı"

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde meydana gelen bu olay yürekleri sızlatırken, mahalle halkı Jo'nun vurulmasına tepki gösterdi. Olaya şahit olan mahalle sakinlerinden Canan Dursun (36), "Sabah saat 10.30 sıralarında kahvaltı hazırlarken 3 el silah sesi duydum ve hemen balkona fırladım. Sokaktan geçen bir şahıs köpeğe ateş etti. Köpek yolun kenarında can çekişerek yatarken, vuran kişi hiçbir şey olmamış gibi elini kolunu sallayarak kaçtı. Eşimi aradım, iş yerinden geldi ve köpeği veterinere götürdük. Köpeğin çene kemiği parçalanmıştı. Orada tedavisi yapıldı ve ameliyata alındı. Şu an gözetim altında, durumu iyi. Vuran kişi buradan sürekli gelip geçen birisi" ifadelerini kullandı.

Mahalle esnafından Metin Çalışkan ise, "Jo çok sevdiğimiz bir köpek. Günün belli saatlerinde sokakta yatardı. Mahalle halkı ona yemek verir ve beslerdi. Jo'nun kimseyi ısırdığını duymadık ama yabancı kişilere havlıyordu. İnşallah kurtulacak. Mahallede torunlarımız var, sıkılan mermiler onlara da gelebilirdi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.