İzmir'de Yaşayan Kırşehirliler Bir Araya Geldi!

İzmir'de Yaşayan Kırşehirliler Bir Araya Geldi!

İZMİR’DE YAŞAYAN KIRŞEHİRLİLER “GELENEKSEL KIRŞEHİRLİLER GECESİNDE BİR ARAYA GELDİ.

Gecenin açılışında bir konuşma yapan dernek başkanı Mustafa Çanakçı; İzmir Kırşehirliler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin 1994 yılında, Kırşehir kültürünü İzmir ilinde doğup büyüyen yeni nesillere aktarmak ve bu kültürü İzmir’de tanıtmak ve yaşatmak amacıyla kurulduğunu belirtti.

Mayıs ayının Ahilik kutlamalarının yapıldığı bir ay olduğu, Ahiliğin Kırşehir’de büyüyen gelişen bir meslek örgütü ve yaşam biçimi olduğu dolayısıyla Kırşehir kültürünün bir parçası olduğunu söyleyen Çanakçı:

Kırşehir ilinin;

  • Dünyanın ilk meslek üst kuruluşu olan Ahi Evran Teşkilatının,
  • Dünyanın ilk kadın sivil toplum ve dayanışması teşkilatı olan Anadolu Bacıları (Baciyan-i Rum) Teşkilatının,

Kurulduğu il olduğu yine,  Kırşehir’in Hacı Bektaşi Veli, Şeyh Edep Ali, Yunus Emre, Aşık Paşa ve Neşet Ertaş gibi değerlerin yetiştiği, yaşadığı yer olduğunu belirtti.

Amaçlarının bu değerleri ve bunların oluşturduğu Kırşehir kültürünü başta İzmir olmak üzere tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

İzmir Milletvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Prof. Dr.  Kamil Okyay Sındır, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural gibi geceye katılamayıp ta, kutlama telgrafı gönderen siyasetçi ve bürokratların mesajları okunduktan sonra Kırşehirliler Derneğine 20 yıl ve üzerinde hizmet ve katkıları olan kişilere plaket taktim edildi.

Kırşehirli 230 aile ve yaklaşık 500 kişinin katılımı ile Gümüldür Resort Otelde gerçekleştirilen gece, Kültür Bakanlığına bağlı Kırşehirli halk ozanları ve sanatçılarının eşsiz türkü ziyafeti sonrasında tamamlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.