İzmir’de istinat duvarı yıkıldı

İzmir’de istinat duvarı yıkıldı

İzmir'in Narlıdere ilçesinde 8 bloktan oluşan site binalarından birisinin üzerine yıkılan istinat duvarının meydana getirdiği hasar gün aydınlanınca görüntülendi.

İkinci İnönü Mahallesi Özkarakaya Caddesi'nde meydana gelen olayda 8 bloktan oluşan Narkent Sitesi'nin istinat duvarı büyük bir gürültüyle 11 kattan oluşan binalardan birisinin üzerine yıkıldı. Bina sakinleri panikle evlerinden dışarıya çıkarken, durum polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine adrese gelen İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, AFAD ve itfaiye ekiplerince incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda 11 katlı binada bulunan toplamda 88 dairenin olduğu 2 bloğun tedbir amaçlı tahliye edilmesine karar verildi.

Hasar görüntülendi

Öte yandan yıkılan istinat duvarının binaya verdiği hasar gün aydınlanınca görüntülendi. Görüntülerde istinat duvarının çökmesi sonucu zeminde meydana gelen kayma, duvarın binanın üzerinde yer alması ve ekipler tarafından boşaltılan binalar yer aldı.

aw486783-07.jpg

Korkuyla dışarı çıktılar

Olay anında tahliye edilen binada bulunan Süleyman Yılmaz adlı bina sakini, istinat duvarının çökmesi sonrasında korkuyla dışarı çıktıklarını söyledi. Yılmaz, "Olay olduğunda hemen kendimizi dışarı attık. Komşumuz uyardı bizi, istinat duvarının yıkıldığını söyledi. Apartman sakinleri olarak hepimiz dışarı çıktık bir anda. Çok şükür kimsede bir şey yok. Tahliye gerçekleştikten sonra durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdik. Dışarıdaydık gece boyunca, burada kaldık. Sabaha kadar dışarıda kaldık" dedi.

aw486783-03.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.