İzmir'de yoğun bakım doluluğu yüzde 57 seviyesinde!

İzmir'de yoğun bakım doluluğu yüzde 57 seviyesinde!

AK Partili Nasır, tüm dünyayı olumsuz etkileyen ve can kayıplarıyla birlikte ekonomik kayıplara da neden olan corona virüs pandemisiyle ilgili gelinen son durumu değerlendirdi. 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, hükümetin aldığı bu önlemler sonucunda salgının yayılma hızının kontrol altına alındığını söyledi. “Devletimiz Halkının Yanındadır, Vatandaşlarımız Önlemlere Titizlikle Uymaya Devam Etmeli” diyen Necip Nasır, erken alınan önlemlerle corona salgınında tünelin ucundaki ışığın göründüğünü vurguladı.

Çin'in Wuhan kentinde 12 Aralıkta ortaya çıkan corona virüsünün çok kısa zamanda tüm dünyayı sardığını ve Dünya Sağlık Örgütü'nce 11 Martta  tüm dünyada "pandemi" olarak ilan edildiğini hatırlatan Necip Nasır,  “Ülkemiz, bu küresel salgına karşı zamanında aldığı kararlı tedbirlerle şu ana kadar çok başarılı bir süreç yönetti ve yönetmeye de devam ediyor. Avrupa, Ortadoğu  - Asya ve Afrika Ülkelerini ciddi bir şekilde tehdit eden küresel salgın coğrafi konumu nedeniyle bu ülkeler tarafından çevrelenmiş memleketimiz için de yüksek risk oluşturmuştu. Ancak hükümetimizin salgının yayılmasını önleyici politikaları en baştan ciddiye alması ve başkanlık sisteminde hızlı karar alınabilmesi sayesinde bu riskin azalması sağlamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, süreci ilk gününden itibaren hassasiyetle yakından takip etmeleri , Bakanlığımızın ve Bilim Kurulunun önerilerinin hızla devreye girmiş olmasının bu başarıda büyük payı vardır” diye konuştu.

necip-nasir.jpg

İSTİKRAR KALKANI PAKETİ NEFES ALDIRDI

Necip Nasır, hükümetin pandemi sürecindeki hızlı hareket yeteneğine dikkat çekerek, “Türkiye, ABD ve Avrupa’dan daha önceden aldığı önlemlerle pandemiyi kontrol etmeye çalışırken, tüm toplum kesimlerinin ve ekonominin içinde bulunulan an ve gelecekteki olası sorunlar için topyekün bir kapsayıcılığı olan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketi açıklayarak ekonomiyi ayakta tutacak destekleri birbiri ardına açıkladı. Bu desteklerle devletimiz vatandaşının her türlü sorununu karşılamaya çalışırken, yurtdışındaki vatandaşlarımızın da yanında olmuş ve vatandaşına da sahip çıkmıştır” görüşünü aktardı.

 ÜLKEMİZDE GÜÇLÜ BİR SAĞLIK ALTYAPISI VAR

Hastane ve yatak sayıları hakkında da bilgi veren AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde toplam yatak sayısı 239 bin 046'dır; Başakşehir Şehir hastanesinin de açılmasıyla birlikte bu sayı 241 bin 728'e yükselmiştir. Son zamanlarda art arda açtığımız şehir hastaneleri ve yeni yapılmakta olan şehir hastanelerinin tamamlanması ile OECD ortalamasını hızla yakalayacağız. Yoğun bakım yatak sayısında ise şu anda,  erişkin ve çocuk yoğun bakımları dâhil 100 bin kişiye Almanya'da 29, İtalya'da 13, Fransa'da 12 yoğun bakım yatağı bulunuyor iken; ülkemizde bu sayının  40 olması, ülkemizde sağlıktaki gelinen noktayı göstermektedir. Ülkemizde kamu ve özel sektörün birlikte hizmet vereceği  toplam 25 bin 466 erişkin yoğun bakım ve 20 bin ventilatör kapasitesi ve hastanelerimizde 99 bin 797 tek kişilik hasta odaları mevcuttur. Bu hasta odaları gerektiğinde yoğun bakım ve izolasyon sağlanmak şartıyla yoğun bakım odasına çevrilebilecek altyapıya sahiptir. Yine, temaslı, negatif ve pozitif başlıklı yatak sayımız açısından da iyi bir noktadayız. Ülkemizde 418 hastanemizde toplam 5 bin 842 yataklı palyatif bakım merkezi mevcuttur. İhtiyaç durumunda da bunlar kullanılabilecektir” 

İZMİR’DE YOĞUN BAKIM DOLULUĞU YÜZDE 57 SEVİYESİNDE

İzmir’deki toplam yatak sayısının ise 12 bin 278 olduğunu, yoğun bakım yatak sayısının ise bin 226 olduğunu belirten Necip Nasır, sözlerine şöyle devam etti:

“Şu anda yoğun bakım doluluk oranı ise diğer hastalarla birlikte toplam % 57 seviyesinde, servislerdeki doluluk ise % 40 seviyesinde. Aslında insanlık bir pandemi savaşına girmiştir, Bu savaşın askerleri de sağlık çalışanlarıdır. Başta Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve ekibi olmak üzere; bu mücadelenin fedakar kahramanları olan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor ve millet olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Baharın geldiği bu güzel İzmir günlerinde, bugüne kadar büyük bir duyarlılık gösteren İzmirli hemşerilerimden, bu duyarlılıklarını sürdürmelerini ve izolasyon sürecine Bakanlığın ve bilim kurulunun açıkladığı doğrultuda aynı duyarlılıkla devam etmelerini rica ediyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.