İzmir’deki Ağrılılar afet bölgesine 2 tır yardım gönderdi

İzmir’deki Ağrılılar afet bölgesine 2 tır yardım gönderdi

Ülkemizde yaşanan ve yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen deprem felaketi, tüm milletimizi derinden üzerken Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu, bölgeye iki tır insani yardım malzemesi gönderdi.

Felaketin ardından yaklaşık 2 gün içerisinde depolama merkezi olarak belirlenen Menemen Ağrılılar Derneği’nde toplanan insani yardım malzemeleri, İzmir’den hareket eden 2 tıra yüklenerek afet bölgesine uğurlandı.

Bölgedeki Ağrı adını taşıyan tüm yapılanmaların çatı kuruluşu olan Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu koordinasyonunda temin edilen yardım malzemeleri; Menemen Ağrılılar Derneği, Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği, İZBAYDER (İzmir Doğubayazıtlılar Derneği),Narlıdere Ağrılılar Derneği, Aliağa Ağrılılar Derneği, Dikili Ağrılılar Derneği, YULPA Der (Yufkacılar, Lokmacılar, Pastacılar, Aşçılar Derneği) ve Karapazarlılar Derneği başta olmak üzere, İzmir’de yaşayan Ağrılılar’ın katkılarıyla hazırlandı. Yardımların koordinasyonunu Gazeteci-Yazar Mustafa Metin Yardımcı gerçekleştirdi.

YOĞUN İLGİ SONUCUNDA 2 TIR GÖNDERİLDİ

Kampanyanın başlangıcında 1 tır insani yardım gönderilmesi planlanırken, bölgede yaşayan Ağrılılar’ın yoğun ilgisi sonucunda 2. tır da yüklenerek afet bölgesine gönderildi.

Gönderilen malzemeler arasında; içme suyu, battaniye, çocuk bezi, kadın hijyen paketleri, bisküvi, çikolatalı ekmek, temizlik malzemeleri, kışlık termal takımlar, çocuk, kadın ve erkek mont ve kabanları gibi onlarca kalem ürün bulunuyor. İnsani yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması konusunda, S.S. Aliağa Demir ve Organize Sanayi Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi Bileşenlerinden Kazım Veceyiş ve Güriş Lojistik Firmasının Sahibi Gürbüz Bediroğulları katkı sağladı.

ACI HEPİMİZİN ACISI

haber-resim3.jpeg

Yardım tırları bölgeye uğurlanmadan önce bir açıklama yapan Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Tekin Yalçın, böylesine bir felakete İzmir’in lokomotif sivil toplum kuruluşları arasında bulunan Federasyonlarının duyarsız kalmasının beklenemeyeceğini ifade ederek “Gün birlik ve beraberlik günüdür deyip çalışmalarımıza başladık, Gerek Yönetim Kurulu Üyelerimiz, gerek bağlı derneklerimiz, esnaflarımız, emekçilerimiz ve iş insanlarımızın katkılarıyla iki tır yardım malzemesi temin ettik. Acınız, acımızdır diyoruz ve afet bölgesine yardım gönderiyoruz. Böylesine büyük bir acının ve felaketin tarifi ve telafisi elbette yok ve olamaz. Rabbim bir daha milletimize ve insanlığa böylesine acılar yaşatmasın. Depremde kaybettiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kampanyamıza destek sağlayan, tüm hemşehrilerimize ve yurt dışında yaşayan iş insanlarımıza duyarlılıkları için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

KAYA: BU ÜLKENİN ACISI, HEPİMİZİN ACISIDIR

Daha sonra konuşan Menemen Ağrılılar Derneği Başkanı Vahyettin Kaya da “Bu ülkenin acısı, hepimizin acısıdır. Yaralarımızı hep birlikte saracağız. Çatı kuruluşumuz Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonumuzun koordinasyonunda, Federasyona bağlı derneklerle birlikte çaba sarf ettik ve güzel bir netice aldık. Allah herkesin hayrını kabul etsin.” diye konuştu.

Ardından söz alan Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği Başkanı Nusret Göneç ise, “Acı hepimizindir. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Katkı sağlayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Akabinde konuşan İzmir Karapazarlılar Derneği Başkanı Seyat Demir de, “Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böylesine acılar yaşatmasın inşallah. Bütün katkı yapanlara ve Derneklerimize teşekkür ederiz.” dedi.

Son olarak söz alan İzmir Doğubayazıtlılar Derneği Başkanı Mustafa Metin Elçi de, bu büyük felaketin yaralarının birlik ve beraberlikle daha kolay sarılabileceğini ifade ederek sivil toplum kuruluşları olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Depremde yitirdiklerimiz için Fatiha okunurken, yaralılar ve enkaz altında olanlar için de dualar edilerek insani yardım tırları gidecekleri noktaya uğurlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.