İzmir'deki FETÖ davalarının takipçisiyiz

İzmir'deki FETÖ davalarının takipçisiyiz

Cumhurbaşkanı’nın çağrısına İzmirli STK’dan cevap geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarına (STK) FETÖ davalarını takip etmeleri çağrısında bulunmuştu. O çağrıya Ege Toplumsal düşünce ve Gelişim Derneği’nden (EGE TODD) büyük bir destek geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, STK temsilcilerine verdiği iftar yemeğinde, hem FETÖ'den yargılananların mahkemelerde şov yapmalarına izin vermemeleri hem de gördükleri eksikleri söylemeleri için STK temsilcilerine bu davaları takip etmeleri çağrısında bulunmuştu.

Ayrıca AK Parti MKYK'da alınan karar ile STK’lar ve mağdurların davaları yakından takip etmesi için karar alınmıştı.

İzmir’de faaliyet Gösteren EGE TODD‘dan bu çağrıya yanıt geldi. Ege TODD Başkanı Cem Kavur, “Üyelerimiz ve bağlı derneklerimiz ile bu hain darbe girişimini yapanlara tepkimizi koyacağız'' dedi.

FETÖ'cü sanıkların duruşmalardaki stratejisinin işi sulandırmak üzerine kurulu olduğunu ifade eden Başkan Kavur, İzmir’de gerçekleşecek olan tüm FETÖ davalarına müdahillik talebinde bulunmaya hazırlanıyoruz. 15 Temmuz mağdurlarına destek olmak için duruşmalara katılmaya başladık bile. Derneğimiz Yönetim Kurulu’ndan bu konuda oy birliği ile tam yetki aldık” dedi.

Sözlerine devam eden Başkan Kavur,” 81 il ve 900’e yakın ilçede, 140 ülkede bağlantıları olan, ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel, sivil, askeri boyutu olan bu terör örgütü, mağdur yakınlarına karşı duruşmalarda psikolojik baskı yapmaya kalkıyor. Sanıkların tanıkları ve mağdurları tahrik etmeye çalıştıkları, bu yönde bir emir aldıkları artık aşikâr. Tüm davalarda sanıkların şovunu izliyoruz. Duruşmaların düzenini kasıtlı olarak bozmaya çalışıyorlar. FETÖ Terör örgütünü inkâr ederlerken bile önceden hazırlandığı çok belli olan ifadelerle örgütlü bir şekilde hareket ediyorlar. Takiyye, gizleme ve inkâr ile hareket ediyorlar. Üst akıl onlara böyle emir vermiş.  Bu yüzden tüm vatandaşlarımızdan ve STK'larımızdan devam eden FETÖ/PDY davalarına gelmelerini, müdahil olamasalar bile davanın kamuoyu nezdinde kalıcı olmasını sağlamak için davaları takip etmelerini istiyoruz.  Unutmayalım ki FETÖ darbe girişiminin stratejik bir başka ayağı mahkeme sürecidir.“ dedi. 

DAVALARA MÜDAHİL OLUNCA NE OLUYOR?

Öte yandan davalara müdahil olarak katılanlar, sürecin gidişini değiştirecek kanıtları mahkemeye verebiliyor, doğrudan ya da avukatları aracılığıyla sanıklara soru sorabiliyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.