İzmir’deki Kulalılar artık tek çatı altında

İzmir’deki Kulalılar artık tek çatı altında

İzmir’de yaklaşık olarak 100 binin üzerinde olduğu tahmin edilen Manisa-Kulalılar artık Genç Kulalılar Kültür ve Dayanışma Derneği çatısı altında toplandı.

Genç Kulalılar Kültür ve Dayanışma Derneği büyük bir ilgi ve güç birliği ile 23 Ekim’den itibaren hemşerilerine hizmet vermeye başladı. Başkanlığını Emekli Kurmay Albay Eşref Arık’ın yaptığı dernek yaklaşık bir haftada 150 üyeye ulaştı. 


BİZİM TEK AMACIMIZ BİRLİĞİ SAĞLAMAK
İzmir’deki hemşerilerini başta olmak üzere Ege ve Türkiye genelinde yaşayan Kulalıları, Kula sevenleri ve Manisalı hemşerilerini birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde güçlü bir yapıya kavuşturmak için böyle bir adım attıklarını dile getiren Başkan Arık, “bizim tek amacımız birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek. Dayanışma sağlamak ve hemşerilerimize maddi ve manevi destek vermek” dedi. Üye taleplerinin yoğunluğu dolayısıyla hizmet binasının kuruluşa yetişmediğini birkaç güne kadar yeni hizmet binasını açacaklarını dile getiren Arık, merkezimiz hemşerilerimizin yoğun olarak yaşadığı Yeşilova semtinde olacak. Ancak ilerleyen süreçte ihtiyaç duyulan noktalara şubelerimizi açmayı düşünüyoruz. Şuan 150 aktif üyeye ulaştık. Bu üyelerimizle whatsapp üzerinden anlık iletişim halindeyiz. Bütün duygu düşüncelerini bize iletiyorlar. Bizde hemşerilerimizin taleplerini yerine getirmek için şimdiden çalışmalara başladık” dedi. 


YAREN EKİBİ, PİKNİK VE KEŞKEK PROGRAMLARI
Genç Kulalılar Derneği olarak şuan hizmet binası ve resmi prosedürlerin tamamlanması ile bir dizi programlarının başlayacağını dile getiren Arık, “Önümüzdeki günlerde bir keşkek etkinliği düşünüyoruz. Şimdiden bir yaren ekibi kurduk. Folklor ekibimizi de hazırlamak üzereyiz. Yaz aylarında da piknik şöleni ve kültür turları yapmayı planlıyoruz. En büyük amacımız bölgede yaşayan hemşerilerimizin maddi ve manevi sorunlarını çözmek, dertlerine ortak olmak, sevinçlerini, hüzünlerini paylaşmak istiyoruz” dedi. 


Genç Kulalılar Kültür ve Dayanışma Derneği kurucu üyeleri şu isimlerden oluştu;


Başkan Em. Kur. Albay Eşref Arık, Başkan Yardımcıları Mehmet Gökdemir (Memur), Mehmet Arık (Tekstilci), üyeler Şerafettin Gökbulut, Mehmet Ali Sarı, Süleyman Arık, Hasan Vatansever, Özer Aydoğdu, İsmail Karaca, Erdal Kahraman. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.