İzmir'deki liseden yurtdışı ortaklı proje

İzmir'deki liseden yurtdışı ortaklı proje

İzmir Bayraklı Nuri Atik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2018 yılında ortak olduğu Erasmus+ Okullar Arası Değişim Ortaklıkları “Roots and Offshoots” projesi Türkiye, Bulgaristan, İtalya ve Litvanya ortaklığında başarıyla uygulanmaya devam ediyor.

Projenin ilk ayağında Bulgaristan’ a giderek eğitim alan Bayraklı Nuri Atik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2.ayağında ortak ülkelerden gelen 9 öğretmen ve 14 öğrenciyi ülkemizde misafir ederek eğitimlerini üstlenmiştir. 

Kültürel farkındalık, kültürel bilgi edinme ve yaratıcı etkinliklerle öğrencilerin kültürel, dilsel ve iletişimsel yeterliliklerini, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak sanal iş birliğini ve liderlik becerilerini geliştirmeyi amaçlayan proje, aynı zamanda ortak okullardaki iyi uygulamaları keşfederek, öğretim ve öğrenme yöntemleri ve müfredatlarında benimseyerek öğrencilerin eğitim kalitesini artırmayı hedeflemektedir. Proje boyunca çeşitli eğitimler verilirken, tarihi ve kültürel yerlere geziler düzenlenerek ülkemizin tanıtımına katkı sağlanmıştır.

Bir sonraki hareketliliği Litvanya ve italyaya yapacak olan okulumuza başarılarının devamını dileriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.