İzmir'deki su fiyatlarına ilişkin yapılan haberlere İZSU'dan yalanlama

İzmir'deki su fiyatlarına ilişkin yapılan haberlere İZSU'dan yalanlama

İZSU Genel Müdürlüğü, bazı sosyal medya hesapları ve basın organlarında su fiyatlarıyla ilgili yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İZSU’dan yapılan açıklamada, bazı sosyal medya ve basın organlarının "30 büyükşehrin su fiyatları açıklandı" başlığıyla yayımladığı iddiaların doğru olmadığı kaydedildi. Vatandaşların doğru bilgiye "İZSU Kurumsal" sayfasından ulaşabileceğinin belirtildiği açıklamada, "İzmir’de 1 metreküp mesken su fiyatı 33.13 TL değil, 22.09 TL’dir. Dolayısıyla haberde belirtilen İzmir su fiyatları gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

91302243-2498282670275955-7414764117417787392-n.jpg

MALİ ŞEFFAFLIK

İZSU Genel Müdürlüğü, hemşehrilerine fatura kalemlerinin neden ve nasıl oluştuğu konusunda daha fazla bilgi sağlayarak, mali şeffaflığı artırmayı amaçlıyor. Bu tür bir şeffaflık, vatandaşların ödediği faturaların hangi hizmetleri kapsadığını ve bu hizmetlere ilişkin maliyetlerin nasıl oluştuğunu daha iyi anlamalarına yardımcı olması açısından önem arz ediyor.

İZSU faturalarına ilçe belediyelerine gelir olarak yansıtılan ve her ilçe belediyesinde farklı bir tutar olan ancak su tüketiminden bağımsız fatura başına 98,88 TL tutarına kadar çıkabilen İlçe Belediyesi Katı Atık Bedeli, 2,30 TL tutarında Çevre Temizlik vergisi, 21,50 TL’lik Evsel Katı Atık Toplama, Taşıma ve Bertaraf Bedeli yansıtılıyor.

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bu bedelin İZSU’ya herhangi bir katkısı olmadığı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, faturadaki su bedeline yüzde 1, atık su bedeline ise yüzde 10 tutarında KDV uygulanacağı belirtilerek, toplanan bedellerin İZSU Genel Müdürlüğü'nün gelir hanesine kaydedilmediğine de dikkat çekildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.