İzmir'deki yangın hakkında sevindirici haber yok

İzmir'deki yangın hakkında sevindirici haber yok

İşte son gelişmeler...

İzmir Bayındır’da iki gün önce başlayan ve Manisa Turgutlu sınırına kadar 500 hektarlık alanda etkili olan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Gazeteci Esat Sungur'un çektiği bu fotoğraf da İzmirliler'in yaşadığı duyguları anlatır nitelikte...

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, yangın çıkan bölgede bulunan çok sayıda kiraz ağacının yandığını söyledi.

İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı Lütuflar Mahallesi Ovacık mevkiinde salı günü saat 16.00 sıralarında başlayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Rüzgarın da etkisi ile 500 hektarlık alan yangından etkilendi. Söndürülen bölgeler, rüzgar nedeniyle yeniden alev almaya başlayınca ekipleri çalışmalarını o bölgede yoğunlaştırdı. Yangın, Manisa Turgutlu sınırına kadar ulaşırken, Turgutlulu bazı vatandaşların dumandan etkilenme ihtimallerine karşı dün geceyi merkezdeki yakınlarında geçirdikleri öğrenildi. Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, "Vatandaşlar zor durumda. Burası kiraz bölgesi. Mevsim çok iyi geçti. Herkes kirazın bolluğundan, bereketinden bahsediyordu ama kiraz ağaçları kalmadı. Vatandaşın gelecek yatırımları gitti. Bir yandan vatandaşlara, bir yandan da ciğerlerimizin gitmesine üzülüyoruz. Ormanlarımız, içerisindeki canlılar gitti. Çok üzgünüz ama elimizden gelen bir şey yok. Umarız yangın bir an önce tamamen kontrol altına alınır" dedi.

Öte yandan, yangına müdahalede yardımcı olan vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarını pür dikkat izliyor. Bazı vatandaşlar yangına mangal yakan vatandaşların neden olabileceğini öne sürerken, "Ciğerlerimiz yandı" ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.