İzmir'den 40 köye destek

İzmir'den 40 köye destek

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi'nden yönlendirilen Büyükşehir ekipleri 40 köye giderek belirledikleri ihtiyaçları köylere ulaştırdı.

Bölgede yıkım yaşanan köylere yardım götürmeyi sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilk etapta belirlenen 40 köye belirlenen ihtiyaçları ve engelli yurttaşların tekerlekli sandalyelerini ulaştırdı.

s309683-001.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta kurduğu Afet Koordinasyon Merkezi, Kahramanmaraş’ta ağır yıkım yaşanan ve bugüne kadar yardım alamayan köyleri teker teker tespit ederek yaraları sarıyor. İhtiyaçları yerinde inceleyerek öncelik sıralamasına koyan ekipler, erzaktan çadıra, sobadan battaniyeye depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

s424152-001.jpg

“GİDİLMEYEN DAĞ KÖYLERİNE GİDİYORUZ”

Kırsalda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren ESHOT Genel Müdür Yardımcısı ve Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Kerim Özer, “Başkanımız Tunç Soyer’in görevlendirmesiyle Kahramanmaraş ve çevresinde çalışıyoruz. Kimsenin dokunmadığı dağ köylerine gidiyoruz. Temizlik ekiplerimiz öncelikle köylerdeki çöpleri topluyor. Arkasından ilaçlama ekiplerimiz ilaçlama yapıyor. Sonrasında da yardım ekiplerimiz köylere ulaşıyor” dedi.

s121291-001.jpg

“İZMİR GİBİ EŞİT İHTİYAÇ ODAKLI YERİNDE HİZMET”

İlk etapta belirledikleri 40 köye yardım götürdüklerini söyleyen Kerim Özer, “Şu ana kadar köylerimizde 250 çadır kurduk. İhtiyaca göre, önceliğe göre ve herkese eşit bir şekilde yardımları ulaştırdık. Çalışmalarımız sürüyor” dedi.

s365269-001.jpg

DEPREMZEDELERİN ENGELLERİ ORTADAN KALDIRILDI

Ekipler, Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki bir yurttaşın akülü tekerlekli sandalye ihtiyacını da karşıladı. Kahramanmaraş’taki engelli yurttaşları da tespit eden ekipler, İzmir dayanışmasıyla gelen tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.