İzmir’den Batman’a Can Köprüsü!

İzmir’den Batman’a Can Köprüsü!

Batman’dan doğuştan SMA hastalığına yakalanan Ebran Güner için İzmir’den can köprüsü kuruldu. Türkçe öğretmeni Gamze Köstek’in koordinesindeki can köprüsüne AK Parti Karabağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Serap Eyce’de katıldı.

Batman’da öğretmenlik yapan İzzet Güner’in küçük kızı Ebrar Güner, prematüre doğduğunda SMA hastalığı teşhisiyle karşı karşıya kaldı. Minik Ebrar’ın tedavi olmasının mümkün olduğunu, kilo ve yaş olarak uygun olduğunu ve 24 aylık olmadan bu tedaviyi olması gerektiğini belirten bilim insanları, tedavinin de Dubi’deki Gen Tedavi merkezinde olması gerektiği konusunda yönlendirme bulundular.

7124e049-cbe3-4b67-89b7-822c0c62d739.jpg

İzzet öğretmen küçük kızını tedavi ettirmek ve yaşatabilmek için Batman Valiliği’nde destek kampanyası yapabilmek için izin aldı ve destek aramaya başladı. İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde Türkçe öğretmenlik yapan iki çocuk annesi Gamze Köstek, internet üzerinden gördüğü çağrı üzerine Ebrar bebeğe yardım toplamak için İzmir’den girişimlerde bulundu. Ebrar’ın babasıyla görüşen Gamze öğretmen, İzzet beyle aynı dönemde okuduklarını ve okul arkadaşı olduklarını da bu üzücü tesadüfle öğrendi.

Gamze öğretmenin gayretine bir destek de AK Parti Karabağlar İlçe Kadın Kolları’ndan geldi. AK Parti Karabağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Serap Eyce, küçük Ebrar’a destek toplamak için yönetim kurulundaki kadınlarla birlikte seferberlik ilan edip, İzmir’de ve Karabağlar’da çeşitli girişimlerde bulundu. Ebrar’ın Batman’ın değil, İzzet öğretmeni değil, herkesin kız olduğunu belirten Eyce, “Ebrar için İzmir’den üzerime düşeni yapmak bizim için bir görev değil, insanlık adına bir borçtur. Dileriz Ebrar bebek bir an önce sağlığına kavuşur, Türkiye Batman’da Ebrar bebek için güç birliğinin en güzel örneği verir” dedi.

24d01dbe-2a97-4b5d-a0e3-826c3e9039d0.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.