İzmir’den CERN ve NASA’ya Bağlantı

İzmir’den CERN ve NASA’ya Bağlantı

Cihat Kora Anadolu Lisesi’nden bilimsel yolculuk

İzmir Karşıyaka’da bulunan Cihat Kora Anadolu Lisesi, Fizik-Kimya-Biyoloji öğretmenlerinin oluşturduğu Millî Eğitim Bakanlığı e-konferansları sayesinde öğrencilerin bilim dünyasını yakından takip etmelerini sağlıyor. Bilim ve Yenilik için CERN konulu konferans düzenlediklerini söyleyen Cihat Kora Anadolu Lisesi Okul Müdürü Süleyman Yetişken, “Okulumuzda her ay gerçekleştirilen e-konferanslar sayesinde yurt içi ve yurt dışında yaşayan, önemli çalışmalar yapan bilim insanlarımızla buluşuyoruz. Onların çalışma alanlarını ve çalıştıkları yerleri tanıyoruz” dedi.


Bilim merkezlerine canlı bağlantı

2 Kasım tarihinde başlayan konferansların 10 Mayıs 2017 yılına kadar devam edeceğini ifade eden Yetişken, “Öğrencilerimiz bu sayede bilim dünyasının en popüler alanlarını yakından takip ediyor, bilim insanlarına sorularını yönelterek konu hakkında bilgi edinme şansına sahip oluyorlar. Her ay belirli bir konu hakkında bilim insanlarıyla öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Ayrıca CERN Sanal Gezileri, CERN ve NASA’ya aktif öğrenci katılımlı geziler düzenleyeceğiz. Bilime Yolculuk Projesi’nin dışında kendi oluşturduğumuz bağlantılar sayesinde e-konferansları daha da çoğaltmaya çalışıyoruz. Hedefimiz öğrencilerimizin bilime gönül vermiş insanlardan ilham alarak bilim dünyasında büyük işler başarmalarıdır” diye konuştu.
Etkinlik kapsamında, 14 Aralık’ta Oxford Üniversitesi’nden Dr. Selçuk Topal ile  ‘Evrende Yaşam ve Öte Gezegenler’ adlı konferansın düzenleneceğini açıklayan Yetişken, “2017 yılında da yapacağımız konferanslar ile öğrencileri dünyada en önemli bilimsel çalışmalar yapan kurumlarla tanıştıracağız” dedi.


NASA ve CERN’e bağlantı
2017 etkinlik programı ise, 15 Mart 2017’de CERN Rice Üniversitesi Dr. Bora AKGÜN, UCI-CERN Irvine California Üniversitesi araştırmacıları ve Türk araştırmacıların katılımları ile “CERN’deyiz” konferansı, 29 Mart 2017’de Harvard Üniversitesi’nden Alperen Değirmenci ile “Robotik Çağın Eşiğinde, Asimov’dan ASİMO’ya Robotiğe Bir Bakış” konferansı, 12 Nisan 2017’de Harvard Üniversitesi’nde Astrobiyolog Dr. Betül Kaçar ile “Astrobiyoloji ve Gen Mühendisliği: Bakterilerden Dersler” konferansı, 26 Nisan 2017 tarihinde Kültür Üniversitesi’den Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Yelkenci, Ankara Üniversitesi’nden emekli Prof. Dr. Ethem Derman ve Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serdar Evren ile “Uzay Çalışmaları ve Uzay Çalışmalarının İnsan Yaşamına Yansımaları, Sahte Bilim, Geçmişin İçinde Yolculuk” temalı konferanslar düzenlenecekken, 10 Mayıs 2017 tarihinde ise, NASA’da görevli Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız ile “Uzay Araştırma Robotları” konulu konferans gerçekleştirilecek.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.