İzmir’den Münih’e tiyatro çıkarması

İzmir’den Münih’e tiyatro çıkarması

Güzel’in “Kız Çocuk” oyunu Münih’te sahneye konuluyor

İzmir Seferihisar Belediye Tiyatrosu yönetmeni Vedat Murat Güzel’in yazıp yönettiği “Kız Çocuk” oyunu 27 Ekim’de Münih’te sahnelenecek. Tiyatro sanatçısı Güzel, “28 yıllık tiyatro sevdamın en heyecanlı günlerini yaşıyorum. Sanat aşkına girdiğim bu yolda hep iyi insanlarla karşılaştım. Pek çok ödül aldım. Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızla buluşmanın heyecanı hepsinden üstün bir değere sahip benim için. Sadece Münih’te değil, Almanya’da yaşayan herkesi oyunumuza bekliyorum” dedi.

Seferihisar Belediye Tiyatrosu’nun (SEFTİT) ilk yurt dışı oyunu için Münih’te yaşayan STK’lardan aldıkları davet üzerine yola çıkan ekip, seyahat süresince oyun öncesi Avrupa ülkelerindeki kültür ve sanat merkezlerini de ziyaret etme fırsatı buluyor. Özellikle sahne sanatlarında dünyada iz bırakan tiyatro yazarı, yönetmen ve oyuncuların doğup yaşadıkları ülkelerde onlardan kalan eserleri yerinde görmenin ilham verici olduğunu belirten yönetmen Vedat Murat Güzel, Münih’teki oyunlarında yüksek bir performans göstereceklerini söyledi. 

“KIZ ÇOCUĞU” İÇİMİZDEKİ YARAMIZ

Sanatçı Vedat Murat Güzel, “Kız Çocuğu” oyunun toplumsal bir yaranın sarılması için duyarlılığı önerdiğini ifade etti. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sanatsa duyarlılığı ve desteklerinin çalışmalarında yol açıcı olduğunu dile getiren Güzel, “Kız Çocuk oyunumuzun yurt dışında sergilenmesi için aldığımız teklif üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Buradan Almanya’daki dostların daveti ve bize bu sanatsal yolculuk için verdikleri maddi manevi desteklere bir kez daha teşekkür ediyorum. Hazırlıklarımız tamam. Bavyera bölgesindeki Türklerle buluşma heyecanı içindeyiz. Münih’te Gottfried von Cramm str. 7 85375  Neufarn adresindeki oyunuzda buluşmayı umut ediyorum” diye konuştu.

KADININ TOPLUMDAKİ YERİ

“Kız Çocuk” oyununun konusu şöyle;

Bir kız çocuğunun dünyaya gelmesiyle başlayan ve ölümüne dek süren hikayede, farklı yaşamlardan değişik kesitler ve kadın olarak yaşadıkları üzerine kurulu. Çok yönlü drama tekniklerinin kullanıldığı imgesel anlatımlarla süslenmiş bir kadın dramı, Yönetmen Vedat Murat Güzel’in annesinin anısına yazdığı bu eserde izleyen herkes kendi yaşantısından bir parça bulacak. Tolumdaki kadının yeri ve kadına uygulanan duygusal fiziksel şiddet gözler önüne serilecek. Bu oyun 6 yılda 4 farklı topluluk tarafından 50 kez sahneye konuldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.