İzmir’den Oxford’a uzanan başarı öyküsü

İzmir’den Oxford’a uzanan başarı öyküsü

Bahçeşehir Koleji 50. Yıl Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesinde eğitim gören Asmin Rana Avşar, dünyaca ünlü Oxford Üniversitesinin yaz kursundan kabul aldı.

Tıp alanında yaptığı başvurunun kabul edilmesiyle büyük gurur yaşayan Avşar, “Ülkeme katkı sağlayabilmek amacıyla her Türk gencinin yaptığı gibi çok çalışıyorum. Biyofizik ve evrimsel biyoloji okuyup bilime katkı sağlamak istiyorum.” dedi.

Babası biyolog, annesi doktor olan Asmin Rana Avşar, 2006 yılında Antalya’da dünyaya geldi. Şimdilerde, İzmir Çiçekliköy’deki Bahçeşehir Koleji 50. Yıl Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesinin 10. Sınıfında eğitim gören Avşar’ın kariyer yolculuğundaki hedefi, arkadaşının evinde görüp okuduğu biyoloji kitabıyla değişti. Günden güne biyoloji ve tıbba olan ilgisi artan Avşar, TÜBİTAK olimipatları da dahil katıldığı birçok ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller aldı. International Basic Sciences Knowledge Contest adlı uluslararası yarışmada ise biyoloji alanında altın madalyanın sahibi oldu. COVİD 19 ile ilgili insanların bilgi edinmesinin de yer aldığı birçok projede de etkin görev alan Avşar’ın, dünyaca ünlü Oxford Üniversitesinin Summer Courses 2022 programına Tıp alanında yaptığı başvuru kabul edildi.

asmin-rana-avsar-01.jpg

“ONLAR GİBİ BİLİME KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUM”

Başvurusunun kabul edilmesiyle ailesine ve okuluna büyük gurur yaşatan Avşar, COVID 19’a karşı geliştirdikleri aşıyla adlarından söz ettiren Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’yi örnek aldığını söyledi. Başarısını ailesine ve okuluna borçlu olduğunu dile getiren Avşar, “Ülkeme katkı sağlayabilmek amacıyla her Türk gencinin yaptığı gibi çok çalışıyorum. Biyofizik ve evrimsel biyoloji okuyup ben de örnek aldığım insanlar gibi bilime katkı sağlamak istiyorum.” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.