''İzmir'e Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Yatırımını Yapıyoruz''

''İzmir'e Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Yatırımını Yapıyoruz''

AK Parti Merkez Karar Disiplin Kurulu Üyesi, İzmir Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu ve Adalet Komisyonu Üyesi Av.Kerem Ali Sürekli, TBMM de yaptığı konuşmada Bayraklı’ da yapılacak olan şehir hastanesinin...

CHP Milletvekili Mustafa Balbay’ın Bayraklı şehir hastanesi konusunda eksik bilgiye sahip olduğunu ifade eden Sürekli  şöyle konuştu:


“Geçen hafta Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde İzmir-Bayraklı şehir hastanesi ve Kocaeli şehir hastanesinin finansmanına ilişkin töreni vardı.  Bu 2 şehir hastanesinin finansmanına ilişkin bir milyar 200 milyon dolarlık kredi temini için bir anlaşma yapıldı. Bunun 637 milyon dolarlık kısmının kullanımına ilişkin sözleşme imzalandı. İnşallah hayırlara vesile olur. Çok büyük bir proje, hiçbir gecikme de yok. İnşallah 2019 tarihinde hizmete girecek. 2019 tarihinde diyoruz; ama biz en son tarihi veririz. 2019 diyorsak, 2018’de de bitiririz. Bayraklı şehir hastanesinde 2 bin 60 yatak kapasitesi var. 6 hastaneden ibaret. Bittiğinde 4 bin kişiye istihdam edilecek. 583 yataklı genel hastane var. 424 yataklı kadın doğum çocuk hastanesi var. 380 yataklı kardiyovasküler cerrahi hastanesi var. 132 yataklı psikiyatri hastanesi var. 50 ameliyathane var. 214 yoğun bakım ünitesi var. 622 bin m2 alana kurulu. 573 bin m2 burada kapalı alan mevcut. 570 bin m2 yeşil alan bulunuyor”


Sürekli sağlık alanında son 14 yılda çok büyük yatırımların yapıldığına işaret ederek, “Sağlıkta 14 yılda İzmir’e  çok büyük hizmetler yaptık. Bu süre içinde  100 tane tamamlandık ve yatak kapasitesini 1.656 adet attırdık. 2019 yılına kadar yapılacak yatırımlarla 6 bin 941 yatağa ulaşacağız ve bu süreç içinde de 4 milyar 400 milyon liralık sağlık yatırımı yapmış olacağız” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.