İzmir'e sınır ötesinden dayanışma mesajı yağdı

İzmir'e sınır ötesinden dayanışma mesajı yağdı

Ege Depremi’nin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne uluslararası kurumlardan pek çok taziye ve geçmiş olsun mesajı geldi.

İşte o mesajlar;

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanı Anders Knape: “Bu zor zamanlarda halkınızın ve ülkenizin sağlık personellerinin yanındayız.”

Akdeniz Kentler Birliği (MedCities) Genel Sekreteri Josep Canals Molina: “MedCities olarak bu trajik zamanlarda sizleri kucaklıyor ve desteklerimizi gönderiyoruz. Hepimiz Akdeniz ailesinin birer parçasıyız.”

Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Başkan Yardımcısı Anne Bjerde: “Ege denizinde meydana gelen ve İzmir ile çevresinde çok sayıda ölüm, yaralanma ve hasara neden olan depremi öğrendiği için büyük üzüntü içindeyim. Dünya Bankası adına hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten taziyelerimi sunarken, yaralılara acil şifalar dilerim.”

Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki: “Bir deprem ülkesi olarak Japonya’nın her zaman olduğu gibi, bu zor zamanlarda Türkiye’nin yanında olduğunu bildiririm.”

Sırbistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Zoran Markoviç: “Yaralı olanlara acil şifalar dilerken, uygun olan her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.”

Küba Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez: “Küba Büyükelçiliği ve şahsım adına depremde hayatlarını kaybedenler için duyduğumuz üzüntüyü belirtir, taziyelerimizi sunarız. Bu talihsiz olay bizi son derece üzmektedir.”

Brezilya İstanbul Başkonsolosu, Büyükelçi Paulo Roberto França: “Brezilya Başkonsolosluğu ve yetkisi dahilindeki tüm Brezilya halkı adına çok sayıda insanın hayatını kaybettiği ve çok daha fazlasının yaralandığı bu depremden dolayı duyduğumuz üzüntüyü dile getirmek ve başsağlığı dileklerimizi iletmek isteriz.”

Singapur Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jonathan Tow: “İzmir'in bu zor dönemi dayanıklılıkla atlatacağına ve daha güçlü olacağına inanıyorum.”

İsrail İstanbul Başkonsoloğu, Konsolosluk Şefi Ehud Moshe Eitam: “İsrail halkı olarak acınızı hissediyor ve Tel Aviv’in kardeş kenti olan İzmir’deki kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.

Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyanni: “Atina şehri ve şahsım adına İzmir halkına en içten ve en derin sevgilerimi iletiyorum. Halklarımız güçlü tarihsel bağlara sahiptir  ve her zaman sağlam barış köprüleri inşa etmişlerdir.”

Barcelona Belediye Başkanı Ada Colau Ballano: “Her zaman olduğu gibi, özellikle bu zor zamanlarda Barselona’nın dostluğundan ve desteğinden emin olabilirsiniz”

Cape Town Belediye Başkanı Dan Plato: “Cape Town kentinin bir kardeş kenti olarak bu zor zamanlarda acınızı paylaşıyorum. Sizi temin etmek isterim ki Cape Town sizinle ve İzmir halkı ile dayanışma içindedir.”

Bremen Parlamentosu Başkanı Frank Imhoff: “Bu dramatik durumda Bremen Eyalet Parlamentosu’nun tüm üyeleri adına size ve kardeş şehrimiz İzmir’in vatandaşlarına sevgi duyduğumuzu ifade etmek isterim. Büyük insan dayanışmasının ve sahadaki başarılı kurtarma ekiplerinin görevlerini yerine getirdiğini duymak bize güven veriyor.”

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb: “İzmir ve Türk halkına bu doğal afetin neden olduğu büyük üzüntü içinde en derin sevgilerimizi sunmak isteriz. Düşüncelerimiz ve dualarımız bu sıkıntılı zamanlarda size yardım etsin.”

ABD Maryland Eyalet Sekreteri John C. Wobensmith: “İzmir’de birçok insanın yaşamını perişan eden Ege depremi sonrası Maryland vatandaşlarının İzmir halkına desteğini gönderdiğini ve büyük bir üzüntüyle acılarını paylaştığını belirtmek isterim.”

Volgograd Belediye Başkanı Vitaly Likachev: “Kardeş kentimiz İzmir’de meydana gelen doğal afet haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Bu bağlamda Volgograd Belediyesi ve vatandaşları olarak en içten taziyelerimizi sunarız.”

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi Başkanı Stefano Bonaccini ve Genel Sekreter Frederic Vallier’in yanı sıra Tataristan Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Asya Belediye Başkanları Forumu, Belediye Başkanları Küresel Parlamentosu, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti; Bişkek, Kırgızistan, Bremen, Almanya, Cape Town, Güney Afrika, Cibuti, Singapur Ankara büyükelçilikleri; Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Kazan, Tataristan, Rusya, Köstence, Romanya,  Kuveyt İstanbul başkonsoloslukları; Maryland, ABD, Moğolistan, Sırbistan Ankara büyükelçiliklerinden de dayanışma mektupları gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.