'İzmir'e teşvikler arttırılmalı'

'İzmir'e teşvikler arttırılmalı'

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojisi Komisyonu üyeleri, 86. İEF için geldikleri İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'ni ve Başkan Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

Kocaoğlu, organize sanayi bölgelerinin belirli bir doluluk noktasına ulaşıncaya kadar İzmir'deki teşviklerin artırılmasını istedi. Bu yıl “enerji” temasıyla 86. kez kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonel Fuarı’nın konukları da kente gelmeye başladı. Rusya’nın partner ülke olduğu fuarda, Türkiye-Rusya arasında düzenlenecek sanayi, turizm, özel ekonomik bölgeler, enerji, müteahhitlik ve bölgelerarası işbirliği oturumları ile fuarın açılışına katılacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu heyeti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.


İzmir programları kapsamında organize sanayi bölgeleri, meslek odaları ile sanayi kuruluşlarını da ziyaret edecek olan komisyon üyeleri, İEF’nin Türkiye’nin en eski ve en önemli fuarları olduğunun altını çizerek 86. İEF’nin de ülkeye ve bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Komisyon Başkanı AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çalışmalarını, yapıcı tutumunu ve yaklaşımlarını takdirle izlediklerini belirterek, komisyon olarak İzmir sanayisine katkıda bulunmak için gereken desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.


Uluslararası İzmir Fuarı’nın geçmişinden günümüze önemine değinen Başkan Kocaoğlu ise her yıl farklı bir temayla düzenledikleri fuarın geçtiğimiz yıl temasının “inovasyon” bu yıl da “enerji” olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, sanayi yatırımları konusunda İzmir’de yaşanan teşvik problemine de dikkat çekerek, İzmir’in Manisa ile rekabet ettiğini, organize sanayi bölgelerinin belirli bir doluluk noktasına ulaşıncaya kadar teşvik oranının düzenlenmesini istedi. Başkan Kocaoğlu ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllık enerji giderinin 180 milyon TL. olduğunu ve rüzgar enerjisine yatırım yaparak yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak istediklerini söyledi.


Ziyarete  TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojisi Komisyonu üyeleri CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ile CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.