İzmir’e veterinerlik fakültesi müjdesi

İzmir’e veterinerlik fakültesi müjdesi

KİRAZ’A İKİ DEV DESTEK

Ak Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın Kiraz İlçesiyle ilgili yaptığı çalışmalar meyvesini verdi. İlçenin elektrik alt yapısındaki sorunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileten Ak Partili Hotar, Cumhurbaşkanı’ı Erdoğan’ın talimatıyla ilçeye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kısa vadede yaklaşık 10 milyon liralık yatırımın yapılacağını söyledi. Ayrıca Hotar, YÖK ve ilgili kurumlar nezdinde yaptığı girişimler sonucu İzmir’in ilk veterinerlik fakültesinin de yine ilçeye kurulacağı müjdesini verdi.

Ak Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde edindiği bilgilerle sorunların kısa zamanda çözülmesi ve taleplerin yerine getirilmesi için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Sık sık bir araya geldiği Kirazlıların yaşadığı elektrik sorununu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktaran Ak Partili Hotar, ilçeye yaşayanlara önemli bir müjde verdi.

10 MİLYONLUK YATIRIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla ilçeye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kısa vadede yaklaşık 10 milyon liralık yatırımın yapılacağını söyleyen Hotar, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ilçemizin elektrik sorunu kısa sürede çözülecek. Ak Parti iktidarın gücünü vatandaşıyla arasında kurduğu bağdan alıyor. İlçelerimize yaptığımız ziyaretlerde görüştüğümüz vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor ve hiçbir ayırım gözetmeden sorunları çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kiraz’a çok ciddi yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. İzmir’in parlayan yıldızlarından birinin de Kiraz olduğunu düşünüyorum” dedi.

İZMİR’İN İLK VETERİNERLİK FAKÜLTESİ KİRAZ’A

İlçede yaşayanların büyük çoğunluğunun geçimini hayvancılıkla sağladığını hatırlatan Hotar, “Ak Parti hükümetleri her zaman çiftçinin yanında olmuştur. İzmir ekonomisinde hayvancılığın yerini görmezden gelemeyiz. Buna rağmen kentimizde veterinerlik fakültesi bulunmuyordu. Kiraz’ın hayvancılık üssü olması ve bu alanda bölgesine ülkesine hizmet eden vatandaşlarımızın eğitim seviyesini yükseltmek için çok yoğun bir çaba harcadık. YÖK ve ilgili kurumlar nezdinde yaptığımız girişimler sonuç verdi. İzmir’in ilk veterinerlik fakültesi Kiraz ilçemize kuruluyor. Önerimiz değerlendirildi ve YÖK tarafından da kabul edilerek Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde veterinerlik fakültesinin kurulması yönünde karar çıktı” dedi.

“KİRAZ ÖNEMLİ YOL KAT EDECEK”

İki yeni dev destek ve hali hazırda devam eden yatırımlarla Kiraz’ın sıçrama yapacağına dikkat çeken Hotar, “İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız değişim ve dönüşümü fark ediyor. Bizler de bunu görünce mutlu oluyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.