İZMİR’İN ANALARI, “İNCİRALTI’NIN PLANLANDIĞINI GÖRMEK İSTİYORUZ”

İZMİR’İN ANALARI, “İNCİRALTI’NIN PLANLANDIĞINI GÖRMEK İSTİYORUZ”

Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ile başlayan İnciraltı planlama süreci birinci yılını doldurdu.

Geçen bir yılı değerlendiren toprak sahipleri, Cumhurbaşkanı’na ve Başbakan’a güvendiklerini belirterek, planlamanın bir an evvel bitmesini istediler.

İnciraltı planlaması hakkında yoğun çaba sarf eden İnciraltı 2. Nesil Platformu, 1. Nesil toprak sahipleri ile buluşarak gelinen süreç hakkında bilgi verdi. İzmirli kadınların ve İnciraltı hak sahiplerinin hazır bulundukları toplantıda, İnciraltı’nın giderek kimliğini yitirmeye başladığı ve planlama sürecinin daha da uzamasının hem ülke ekonomisine hem de İzmir’e büyük kayıplar yaşatacağı ifade edildi. 

Bir yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı, Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteğiyle başlayan yeni İnciraltı planlama sürecinin yoğun bir şekilde devam ettiğini hatırlatan İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, “Geçen bir yıllık süre içerisinde, ülkemizin referandum sürecinden geçmesi ve yine ülkemizin bir çok sorunla mücadele etmek zorunda kalması sebebiyle bürokraside gecikme yaşandı. Ancak Hükümetimizin ve İzmir Büyükşehir Belediyemizin, çözüm için kararlı ve samimi olduğunu görmekten çok mutluyuz” dedi. 

İNCİRALTI MÜCEVHERE DÖNÜŞECEK


Devletin ekonomik seferberlik halinde olduğu bugünlerde, İnciraltı planlanması ve İzmir Körfez Geçişi’nin hayata geçmesinin İzmir’de ekonomik devrim yaratacağını ifade eden Karabulut, “İzmir trafiği ve ulaşım açısından Körfez Geçişi artık acil ihtiyaçtır. Körfez Geçişi, üzerine yapılacak demir yolu hattı ile Şehrin tramvay hattına entegre olacak, tüm İzmirlilerin hayatını kolaylaştırarak, keyifli hale getirecektir. Mühendislik harikası olacak projede yapılacak yapay adalar ile şehrin yeni sembolü olacaktır. İzmir Körfez Geçişi yapılırken tüm hassasiyetlerin gözetilerek yapılacağına inanıyoruz.

 

Yakın zamanda biten Türkiye’nin en uzun köprüsü “İzmit Körfezi Osmangazi Otoyol Geçişi”inde bugün süren doğal yaşamı bunun ispatı olarak görüyoruz. İnciraltı’nın İzmir ekonomisine kazandıracakları yanında, şehrimizin nitelikli yeşil alanlarının artacak olması, artık tüm İzmir’i sabırsızlandırıyor. Tüm İzmir’in planlamanın bitmesini sabırsızlıkla beklediğini görmek bizlere de ayrıca güç veriyor. İnciraltı planlaması, artık İzmir’in birinci sorunudur. Şehrimizi ekonomik, ulaşım, turizm, yeşil alanlar ve istihdam olarak büyütecek tek yer İnciraltı’dır. 2 kez EXPO’da aday olup tüm dünyanın tanıyıp hayran kaldığı, Kent Ormanı karşısı, artık tarım yapılamayan 5 milyon m2 İzmirlilerin kullanamadığı yerlerimiz, kamuya faydasız olarak yıllardır beklemektedir. Ancak bugün yürütülen planlama çalışmalarının bitmesiyle, Türkiye’nin en değerli yeri olan İnciraltı, çevreci planlarla mücevhere dönüşecektir. İzmir’e her zaman ayrı bir önem ve değer veren  Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir ziyaretlerinde Şehrimizin sabırsızlıkla beklediği müjdeleri vermelerini heyacan içerisinde bekliyoruz” diye konuştu.

“BİZ DE ÖLMEDEN GÖRELİM”
 

Toplantıda söz alan 1.Nesil toprak sahiplerinden Fevziye Çulha (85) ise, “Bizler buraya 1920’lerde geldik. Burada gördüğünüz bir çok ağacı ellerimizle diktik. Uzun zamandır sularımızın bozulmasıyla artık tarım bitti. Vefat eden ya da topraklarını satmak durumunda kalan dostlarımız olduğunda çok üzülüyorum. Neden böyle oluyor anlamış da değilim. Duydum, artık Cumhurbaşkanı ve Başbakan  ilgileniyormuş, hadi artık bitirin biz de ölmeden görelim. Bu imarı beklemek  bizi de öldürmesin artık. Cumhurbaşkanımız  bizi duysun, sahipsiz bırakmasınlar bizleri” ifadelerini kullandı. 

“BU DEFA İNANIYORUZ, BU İŞ BİTECEK”
 

1.Nesil toprak sahiplerinden Necla Mutlu da (88) düşüncelerini şöyle dile getirdi; “Benim büyük amcam çok uzun yıllar önce Konya’dan gelmiş bu topraklara. Annem de babam da ben de bu topraklarda doğduk. Bütün çocukluğumuz, bütün hayatımız bu topraklarda geçti. Eskiden çok verimliydi topraklarımız, her çeşit meyve ağacımız vardı bahçemizde. Ama artık ağaçlar bile kuruyor. Çok sıkıntı çekiliyor. Kaç kere planlama yapılmaya kalktı, saysam kitap olur. Ama bu sefer inanıyoruz, bu iş bitecek. Umarım yine son aşamada pürüz çıkmaz, davalar açılmaz. Çünkü artık ne biz ne de İzmir kaldırabilir bu yükü.”

“İZMİR KADIN KENTİDİR”
 

Toprak Sahiplerinden Ülker Kaşkanlılar(46) İzmirli kadınlar adına İnciraltı planlama süreciyle ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade etti; “İnciraltı’nda yıllardır plan olacak diye ne sağlık ocağı ne de okul var. Bugün İnciraltı’nda gecekondu konuşulmuyorsa, İzmir bunu buradaki gerçek çevrecilere borçludur. Şehrimizin büyümesi açısından ve değerlerimizi ortaya çıkarmak için artık doğru ve hızlı planlama şart. Buradaki samimi sesin duyulmasını istiyorum. İzmir doğasıyla, kültürüyle, tarihi ile sadece Ege’nin değil, Türkiye’nin incisi bir kenttir. Aslında İzmir narindir, İzmir kadın kentidir.

“CUMHURBAŞKANI’NA ÇİÇEK VERECEKLER”
 

İnciraltı 2. Nesil Platformu olarak, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Kasım günü İzmir ziyaretinde İnciraltı’nın planlanması ve İzmir Körfez Geçişi hakkında, kendilerine İzmir adına teşekkür ederek, çiçek vermek istediklerini ve sürecin hızlanması için destek isteyeceklerini dile getirip, şu çağrıda bulundular; “Sayın Cumhurbaşkanım, İzmir İnciraltı’nı ve Körfez Geçişini İstiyor.” 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.