İzmir'in başkanlarından ortak mesaj: Lozan'ın 100. yılı kutlu olsun!

İzmir'in başkanlarından ortak mesaj: Lozan'ın 100. yılı kutlu olsun!

İzmir'in Belediye Başkanları Lozan Anlaşmasının 100. yılında kutlama mesajları yayınladı.

MEDYA EGE - İsmet İnönü'nün 24 Temmuz 1923’te imzaladığı Lozan Anlaşması’nın 100. yılı kutlanıyor.

İzmir'in belediye başkanları da Lozan'ın 100. yılında sosyal medya hesaplarından kutlama mesajları yayınladı.

f1vm1fjxwaal9er.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak'ta bulunan Tarihi Saat Kulesinin kırmızı ışıkla aydınlatılacağını söyleyerek fotoğrafını paylaştı ve "Bu ışık barışın, bu ışık bağımsızlığın ışığı. Lozan ikinci yüzyılda da Cumhuriyeti aydınlatacak" notunu düştü.

f1xwamexgaakwio.jpg

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu diplomatik zafere işaret ettiği mesajında "Cephede kazandığımız savaşı diplomatik zaferle taçlandırdığımız, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedi Lozan Anlaşması'nın 100. yılında, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere tüm Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anıyorum" cümlelerine yer verdi.

f1x3k7xwcaa2eqq.jpg

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de İsmet İnönü'nün Lozan Anlaşması'nı imzaladığı fotoğrafını paylaşarak "Şanlı Cumhuriyetimizin bağımsızlık ve kuruluş belgesi; modern, kalkınmış ve güçlü Türkiye'nin dönüm noktası Lozan Barış Antlaşması'nın 100. yılı kutlu olsun" notunu düştü.

lozan-yatay-gorsel.jpeg

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise mesajında "Tarihimizin en önemli diplomatik zaferlerinden biri olan Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yılı kutlu olsun. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün başarısı ile ulus olmanın onurunu bize yaşatan herkesi minnetle anıyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.