İzmir'in Belediye Başkanlarından İmamoğlu kararına tepki

İzmir'in Belediye Başkanlarından İmamoğlu kararına tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasakla ilgili belediye başkanları destek mesajları verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis ve siyasi yasak kararı kamuoyunda tepkilere neden oldu.

İzmir'in belediye başkanları da verilen karar ile ilgili destek ve tepki mesajları yayınladı.

a.webp

İşte o mesajlar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer

16 milyon İstanbullunun iradesini ve somut delilleri göz ardı edenlere, hiçbir yol arkadaşımızı kurban etmeyiz. Hak, hukuk, adalet için. İstanbul yolundayım. Yanındayım

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal

16 milyon İstanbullunun iradesiyle seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu için verilen hapis ve siyasi yasak kararı, demokrasiye vurulan büyük bir darbedir! #Hak, #Hukuk ve #Adalet bir gün herkese lazım olacak

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç

Ekrem İmamoğlu Başkanımıza verilen ceza haktan, hukuktan ve adaletten uzaktır. Hiçbir güç halkın iradesinden üstün değildir!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda

Ekrem İmamoğlu yüzde %54 oy alarak halkın iradesi ile seçilmiştir. Mahkemenin verdiği bu karar siyasi bir karardır. Bu kararla 16 milyon İstanbullu’nun seçme hakkı gasp edilmektedir. Bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay

Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası, aslında İstanbulluların iradesine karşı alınmış bir karardır. Tüm bu süreçte destekçisi olduğumuz Sn. Ekrem İmamoğlu'nun yanında olmaya devam edeceğiz.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur

Çalışkan, dürüst ve halkçı bir belediye başkanı olarak tüm İstanbullular için görevini yerine getiren İmamoğlu'na siyasi yasak getiren, Türk demokrasisini ve 16 milyon İstanbullunun iradesini hapseden anlayışı kınıyoruz. Halkımız bu adaletsizliklerin cevabını sandıkta verecektir.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin

Kamuoyu vicdanı bugün yara almıştır. Demokrasiden uzaklaşılmasını, milyonlarca İstanbullunun iradesine kelepçe vuran bu kararı kabul etmiyoruz! Hak, hukuk ve adalet için İmamoğlu'nun yanındayız.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na verilen karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır! Başkanımızın dün olduğu gibi bugün de yarın da yanındayız.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan

Bir üst mahkemede bu hukuk garabetinin sona ereceğine inanmak istiyorum. Hiçbir güç, halkın iradesinden daha üstün ve önde olamaz. Üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü egemen kılana kadar Ekrem başkanımızın yanında ve omuz omuza yürümeye devam edeceğiz.

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar

Hiçbir güç halkın iradesinden üstün değildir. Yolumuza her zaman engel koyabilirsiniz ama yolumuzdan döndüremezsiniz!!!

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya

Ekrem İmamoğlu’na değil Halkın İradesine ceza verildi. Ekrem İmamoğlu, Halkın iradesi ile “Seçilmiş” Belediye Başkanımızdır.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran

Verilen bu karar hukuktan ve adaletten yoksundur. Adalet elbet yerini bulacaktır. Hiçbir karar halkın iradesinden üstün olamaz. İmamoğlu'nun yanındayız!

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na verilen karar adalet ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir karar halkın iradesinden üstün olamaz.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na verilen karar adalet ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir karar halkın iradesinden üstün olamaz.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü

İstanbul halkının iradesinin ikinci kez gasp edilmesini kabul etmiyoruz.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar hepimizi derinden üzmüştür. Sayın Başkanımızın her zaman yanındaydık ve yine yanında olmaya devam edeceğiz.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar İstanbulluların iradesine vurulmuş bir darbedir. Hak, hukuk, adalet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz!

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin

Bu karar siyasidir ve bu siyasi kararla sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu değil Millet iradesi de cezalandırılmıştır.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı

Asla yalnız değilsin Ekrem İmamoğlu her şey çok güzel olacak!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.