İzmir’in Fethini Anlatacak Logo Belirlendi

İzmir’in Fethini Anlatacak Logo Belirlendi

İzmir’in fethi, bu logoyla anılacak.

İzmir Valiliği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen İzmir’in Fethi kutlamalarında, önümüzdeki yıllardan itibaren kutlamaların simgesi olacak logoyu seçmek için düzenlenen yarışmanın birincisi açıklandı. Yarışmayı, Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem’in kızı Ece Yöndem kazandı.


Alanında uzman 5 isimden oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen logolar arasından öne çıkarak birinciliği elde eden logo, Çaka Bey’in portresinin yanında kullanılan yelken imgesiyle Çaka Bey’in tarihteki ilk Türk donanmasını kurmasına atıfta bulunuyor. Çaka Bey ve yelkeni saran ay ve yıldız figürleri ise Türklüğü simgeliyor.

Her yönüyle Çaka Bey
İzmir’in fethi temasıyla oluşturduğu logoyla birinciliğe layık görülen Ece Yöndem, “Çaka Bey, 1081 yılında İzmir’in kapısını Türklere açmış, ilk Türk donanmasını kurmuş, tarihe tam anlamıyla imzasını atmış bir lider. Ben de bu logoyu tasarlarken onu her yönüyle anlatmak istedim. Çaka Bey’in portresinin yanında kullandığım yelken imgesiyle onun denizci yönüne vurgu yaptım. Logoda bulunan mavi sembol ise Çaka Bey’in mensup olduğu Çavuldur Boyu damgasıdır. Her zaman başımızın tacı olan bayrağımızda yer alan ay ve yıldız figürleri de benim için bu logoda olması gereken figürlerdi” dedi.


Logo yarışmasında birinciliği elde eden Yöndem’e ödülünü, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Murat Karaçanta verdi.

İşte o logo:
 

unnamed-(10)-004.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.