İZMİR’İN FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

İZMİR’İN FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği İzmir Kısa Film Festivali 4 Kasım Pazartesi günü başlıyor.

Bu yıl 20.kez düzenlenen festival, özel seçkilerle beraber 300’ün üzerinde filmi ücretsiz olarak seyirciyle buluştururken; atölye çalışmaları ve söyleşilerle festival boyunca sinemaya dair etkinliklere ev sahipliği yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, Buca Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin desteklediği yine dopdolu. Ulusal ve uluslararası dallarda animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde Altın Kedi Ödülleri için yarışacak olan filmler, yönetmen Ömür Atay’ın başkanlığında değerlendirilecek. Altın Kedi Ödülleri ise, 9 Kasım Cumartesi günü yapılacak ödül töreniyle sahiplerini bulacak.

‘FESTİVALDE ÖZEL FİLM SEÇKİLERİ’

Film gösterimleri, ana gösterim salonu Fransız Kültür Merkezi olmak üzere, İzmir Sanat, Konak Sineması, Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi ve Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası’nda ücretsiz olarak gerçekleşecek. Ayrıca Almanya Deneysel Film Seçkisi, Macaristan Seçkisi, Tel Aviv Kısa Film Festivali Seçkisi ve Romanya Seçkisi olmak üzere belirlenen özel film seçkileri de sinemaseverlerle buluşacak. Türkiye ve dünya sinemasının örnekleri, gösterim programında panorama bölümünde yer alıyor.

‘SÖYLEŞİ VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI’

Jüri Başkanı Ömür Atay, jüri üyeleri Farah Zeynep Abdullah, Metin Akdülger ve Arda Yıldıran söyleşi etkinlikleriyle İzmirli sevenleriyle bir araya gelecek. Ayrıca 7-8 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan Sinema Ekipmanları Fuarı ve atölyeler ile son teknolojiler kısa filmcilere sunulacak.

JÜRİDE DÜNYA STARLARI

Uluslararası kurmaca jüri başkanı Dresen Film Festivali direktörü Sylke Gottlebe. Jüri üyeleri arasında ise Hollywood yapımlarında yer almış başarılı Romen oyuncu Ana Ularu ve rol aldığı Game Of Thrones ve The Man In The High Castle gibi diziler ile ünlenen başarılı oyuncu Marc Rissmann’da bulunuyor. Ünlü oyuncular Yüksek Teknoloji Enstitüsünde yapılacak olan söyleşi ile üniversite öğrencileri ile buluşacak.

ikff2019-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.