İzmir’in geleceği için “SUMP İzmir Sokak’ta”

İzmir’in geleceği için “SUMP İzmir Sokak’ta”

“SUMP İzmir Sokak’ta” sloganıyla Buca ve Karşıyaka’da vatandaş forumları düzenlenecek. Kültürpark’ta ise bir dizi farkındalık etkinliği yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü İzmir Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı (EU Supportto İzmir Sustainable Urban Mobility Plan-SUMP İzmir) projesi, sürdürülebilir ulaşım hedefinde yurttaşların etkin katılımı için sokağa iniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı 20 – 23 Haziran tarihleri arasında “SUMP İzmir Sokak’ta” sloganıyla etkinlikler düzenleyecek. Etkinliklerde sürdürebilir bir ulaşım sistemi oluşturmak için yapılacak çalışmalar ile İzmir'in geleceğinin nasıl şekilleneceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunulacak.

BUCA VE KARŞIYAKA’DA VATANDAŞ FORUMLARI

Tüm yurttaşların katılım sağlayabileceği forumların ilki 20 Haziran Salı günü Buca Hasanağa Bahçesi’nde düzenlenecek. Karşıyaka Vatandaş Forumu ise 21 Haziran Çarşamba günü 14.00-20.00 saatleri arasında Karşıyaka Atatürk Anıtı’nın bulunduğu meydanda yapılacak.

KÜLTÜRPARK’TA SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİKLERİ

“SUMP İzmir Sokak’ta” etkinlikleri kapsamında 19 Haziran’dan 23 Haziran’a kadar Kültürpark’ta bir dizi farkındalık etkinlikleri düzenlenecek. Projenin görünürlüğünü artırmak amacıyla, 22 Haziran Perşembe günü Kültürpark içerisinde ünlü sosyal medya fenomenleri, seyahat yazarları ve içerik üreticilerinin katılımıyla farkındalık ve moral çalışması yapılacak. Farkındalık çalışması kapsamında, otobüs-otomobil-bisiklet-skuter-yaya ulaşım türlerinin trafikte kapladığı alan ve kent içi yolculuklarda sürdürülebilir ulaşım türlerinin seçilmesi durumunda trafiğin ne kadar azalacağı ve emisyon salımının düşeceğini anlatan bir çalışma yapılacak. Etkinlikler kapsamında yine Kültürpark içerisinde zemin boyama, bisiklet boyama gibi çok sayıda etkinlik düzenlenecek.

19062023-10436-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.