İzmir’in geleneksel lezzeti ‘boyoz’ Macaristan'a açılıyor

İzmir’in geleneksel lezzeti ‘boyoz’ Macaristan'a açılıyor

Musa Turan: “Boyoz’un tadı Avrupa’nın damağında kaldı”

Smyrna Boyoz, Avrupa’nın zengin mutfak kültürüyle tanınan kenti Budapeşte’nin aranan lezzetler listesine adını yazdıracak. İzmirli iş adamları Murat Akarsular, Egemen Pamukçu ve Özgür Özçalabı ortaklığında Macaristan’da açacakları ilk şube için heyecanlı olduklarını dile getiren Mim Grup Ceo'su Musa Turan, şubenin en geç iki ay sonra açılmış olacağını söyledi.

HERKES ARADIĞINI BULACAK

Yunanistan’dan sonra Avrupa’daki ikinci şubeyi açma kararının boyoza olan ilginin gittikçe artması ile doğduğunu vurgulayan Turan “Yiyenlerin tadı damağında kaldı, başka nerelerde bulabiliriz diye sormaya başladılar, biz de bu lezzeti daha fazla yaymaya karar verdik” dedi. Her şehrin damak tadına uygun olarak ürünler seçtiklerini belirten Turan “Yeni şubemizde patlıcanlı boyoz gibi toplamda 15 çeşit boyozumuz olacak. Herkes aradığı tadı bulacak” dedi.

“LEZZETTEN MAHRUM KALMAYIN”

Boyoz’un yıllardır İzmir’in simgesi haline geldiğini hatırlatan Turan “İzmir’e gelen herkesin aradığı bu lezzet önceleri sabah kahvaltılarının yıldızıydı, şimdi her öğün aranan bir ürün haline geldi” dedi. Turan, kimseyi bu lezzetten mahrum bırakmak istemediklerini belirterek “Biz istiyoruz ki boyozun bu ünü İzmir’in, Türkiye’nin dışına çıksın. Sevilen bu lezzet dünyanın her yerine ulaşsın, tüm çabamız bunun için” diye konuştu. Turan, yeni şubede yalnızca boyoz değil, Antep baklavası gibi Türkiye’nin diğer tanınmış lezzetlerine de yer vereceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.