İzmir’in gönüllü gençleri, 500 kardeş ile buluştu

İzmir’in gönüllü gençleri, 500 kardeş ile buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin örnek sosyal projelerinden “Abla-Ağabey- Kardeş”in gönüllü gençleri, yaz döneminde rotasını köylere çevirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana sürdürdüğü Ağabey-Abla-Kardeş Projesi’nin genç ve dinamik ekibi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da İzmir’in köylerindeki çocukları ziyaret etmeye devam ediyor. 'Bir Köy Masalı' adı verilen proje ile her yıl kırsal kesime giderek oradaki çocukların eğitim ve sosyal hayatına önemli katkılar koyan genç gönüllüler, bu kez Urla’nın Uzunkuyu ve Ödemiş Kızılcaavluköyleri ile Bayındır’ın Çırpı ve Ergenli köylerindeki kardeşleriyle buluştu. 130 gönüllünün 500 "kardeş" ile katıldığı etkinliklerde, taşıma sistemi ile farklı köy lerde yaşayan kardeşlerin de katılımı sağlandı.

Çocuklara oyun, annelere ebru

Köylerine gelen gönüllü abla ve ağabeyleriyle istedikleri gibi oyunlar oynayan ve yeni şeyler öğrenen çocuklar, yüz boyama, resim, el sanatları, sokak oyunları, satranç ve diğer eğitici oyunlarla gönüllerince bir gün yaşadı. Birbirinden renkli atölyelerinin yanısıra, gezici tiyatro ekibinin sergilediği oyunun büyülü dünyasına da kendini kaptıran çocukların heyecan ve mutluluğu görülmeye değerdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Bir Köy Masalı’ projesine, kardeşlerin yanı sıra aileler de büyük ilgi gösterdi. Çeşitli etkinliklere katılan anne ve babalar, daha çok satranç oynamayı ve ebru sanatını öğrenmeyi tercih etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.