İzmir’in göz bebeği Tarihi Asansör

İzmir’in göz bebeği Tarihi Asansör

İzmir’in gözde mekanlarından Tarihi Asansör her gün olduğu gibi hafta sonları da yoğun ilgi görüyor.

İzmir’in gözde mekanlarından Tarihi Asansör her gün olduğu gibi hafta sonları da yoğun ilgi görüyor. Ziyaretçiler asansörü dinlenmek ve nefes almak için ideal bir yer olarak tanımlıyorlar. 

Asansör İzmir’in en önemli değeri

Tarihi Asansör’ü ziyarete gelenlerden Figen Algın, “Asansör’ün nostaljik bir havası var ve bu bizi çok mutlu ediyor. Çünkü nostaljik değerler yitirilmez. Aksine daha fazla ziyaret edilmeli ve gelip görmeyenin kalmaması gerekiyor” dedi. Torunuyla gelen Figen Algın, Tarihi Asansör’ün İzmir’in en önemli değeri olduğunu ve hiçbir zaman değerinin kaybedilmemesi gerektiğini söyledi. 

img_1744-001.jpg

Asansör içerisinde çalınan İzmir şarkıları ve sergilenen eski İzmir fotoğrafları da asansörün bir diğer güzel tarafı dolayısıyla ilgisini kaybetmeden ziyaret edilmeye devam ediliyor. 

img_1732.jpg

Tarihi Asansör hakkında:

Tarihi asansör, İzmir'de bulunan tarihsel bir yapıdır. Mithatpaşa Caddesi ile Şehit Nihat Caddesi’nin arasında işleyen iki asansörü barındıran asansör kulesidir. 1907 yılında Musevi işadamı ‘Nesim Levi (Bayraklıoğlu)’ tarafından yaptırılan asansör, birinden diğerine yüz elli beş basamakla ulaşılan iki semt arasında hızlı ve kolay ulaşım sağlama amacıyla yaptırılmıştır. Günümüzde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından eğlence, kültür ve dinlenme mekanı olarak kullanılır; kentin önemli bir turistik durağıdır.

asansor-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.