İzmir’in kalbi Konak’ta kitap kokulu şenlik

İzmir’in kalbi Konak’ta kitap kokulu şenlik

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap sevgisini artırmak amacıyla her yıl Kasım ayında kutlanan ‘Dünya Çocuk Kitapları Haftası’ İzmir’in kalbi Konak’ta renkli bir şenlikle kutlandı.

Konak Belediyesi ve İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi işbirliğinde düzenlenen şenliğe katılan minikler, kitap kokusuyla dolu kütüphanede keyifli bir gün geçirdi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da katıldığı etkinlikte, çocuklara bol bol okusunlar diye kitap armağan edildi.

 
OKUMAK İNSANI GELİŞTİRİR            

           
Şenliğin açılışın konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kendisinin de iyi bir kütüphane sevdalısı olduğunu söyledi. Çok küçük yaşlardan itibaren kütüphaneye gitme alışkanlığı kazandığını anlatan Başkan Pekdaş, “İlkokuldayken aynı mahallede oturduğumuz Zeynep ablamız vardı. Onunla birlikte kütüphaneye gider, o bir kitap ben bir kitap ödünç alırdık. Bir hafta içinde hem kendi kitaplarımızı okur, sonra da aldığımız kitapları değiştirirdik. Yani bir haftada iki kitap okurdum. Okuduğum kitaplar ufkumu genişletti ve mesleğim olan avukatlığı daha iyi yapabilmemi sağladı” dedi. 


HAYALLERİNİZ GELECEĞİMİZ


“Kütüphane’nin ve kitapların kokusunun yerini hiçbir şey tutamaz” diyen Başkan Pekdaş, kendisini dinleyen çocuklara bol bol kitap okuyup, hayal kurmalarını öğütledi. Pekdaş, “Hayalleriniz sadece sizin geleceğiniz değil, aynı zamanda dünyamızın da geleceği. Bu dünyanın iyi bir dünya olması, sizler ne kadar çok kitap kokusuyla buluşup, sanatla ilgilenirseniz o kadar mümkün olur. Kitapları okuyun, kütüphanelere gelin, müzikle ilgilenin ve resimler yapın. Resim yapabilen insan, makine de çizebilen insandır. Makineler çizebilmeniz, araçlar üretebilmeniz için öncelikle resim yapmayı öğrenmeniz lazım. Bizim sanatçılara, bilim adamlarına ihtiyacımız var. Sizleri çok seviyor ve Dünya Çocuk Kitapları Haftanızı kutluyorum. Hepinize bol okumalı günler diliyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.