İzmir’in Kurtuluşu’na özel Uluslararası Satranç Turnuvası

İzmir’in Kurtuluşu’na özel Uluslararası Satranç Turnuvası

‘Bornova Belediyesi İzmir’in Kurtuluşu Uluslararası Satranç Turnuvası’ büyük heyecana sahne oldu.

‘Bornova Belediyesi İzmir’in Kurtuluşu Uluslararası Satranç Turnuvası’ büyük heyecana sahne oldu. Türkiye Satranç Federasyonu ve Bornova Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu 9 Eylül’de başlayan ve 4 gün süren turnuvada 172 sporcu yarıştı. Azerbaycan, KKTC, İran, Ürdün, Gürcistan ile Özbekistan’dan gelenlerin sporcularında mücadele ettiği yarışmada Açık kategorisinde birinci Ayaz Mammadov, ikinci Alihan Guseynov ve üçüncü Alparslan Işık olarak kupa kazandı. 

Toplam 172 sporcunun katıldığı ‘Bornova Belediyesi İzmir’in Kurtuluşu Uluslararası Satranç Turnuvası’ Büyükpark’taki Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Bornova Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Turnuva büyük ilgi gördü. İsviçre Sistemi’nin uygulandığı yarışmada Azerbaycan, KKTC, İran, Ürdün, Gürcistan ile Özbekistan’dan gelen sporcularıda mücadele etti. Turnuva’nın son günü galipler düzenlenen törenle madalya ve  ödüllerini aldı. 

Turnuva Açık Kategorisinde birincilik ödülü olan 3 bin 250 TL’yi Ayaz Mammadov kazanırken, 2 bin 750 TL olan ikincilik ödülünü Alihan Guseynov, 2 bin 250 TL’lik üçüncülük ödülünü ise Alparslan Işık aldı. Ayrıca ‘En İyi Türk Sporcu’ kategrisinde Alparslan Işık ve ‘En İyi Kadın Sporcu’ kategorisinde de Sena Gülcan Kayış 1000 TL’lik ödüllerin sahibi oldu. Ayrıca açık kategoride ilk 10’a girenlere, ‘En İyi 50 Yaş Üstü Sporcu’, ‘En İyi 1600 ELO/UKD ve Altı Sporcular’, ‘En İyi 1601-2000 ELO/UKD Puanına Sahip Sporcular’ da da dereceye girenler çeşitli para ödülleri ve madalyalar kazandı.

Geleneksel hale gelecek

Satranç Turnuvası’nda dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle dağıtıldı. İlk üçe giren sporcuların kupa ve madalyalarını Borova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Satranç Federasyonu As Başkanı Halil Hilmi Darı verdi. Türkiye’de satrançın yaygın bir spor olduğunu söyleyen Halil Hilmi Darı, “Bu uluslararası bir turnuva. Ve bunun yapılmasına katkı sunan Bornova Belediyesine çok Teşekkür ediyorum. Bize çok iyi bir ev sahipliği yaptılar. Bundan sonrada Bornova Belediyesi ile birlikte bu turnuvayı geleneksel hale getirip devam ettirmek istiyoruz” dedi. 

Çocuklarımıza güveniyoruz

9 Eylül’ün Bornova’nın, İzmir’in ve Türkiye’nin kurtuluş günü olduğunu ve turnuvanında bu tarihte başladığını hatırlatan Başkan Olgun Atila, “Bu anlamlı günün ruhunu yaşatmak için bu turnuvanın geleneksel hale gelmesi çok güzel olur” dedi. Başkan Atila, Bornova’nın, İzmir’in Kurtuluş Günü’nün aynı zamanda Türkiye’nin de doğum günü olduğunu ifade ederek, “Her yıl bu özel günde biraraya geliyoruz. Satranç sporu da özellikle çocukların spor yaparak eğitim aldıkları ve kendi hayatları ile ilgili stratejiyi ortaya koyabildikleri öenmli bir dal. Bizler çocuklarımıza güveniyoruz. Onlar bizim geleceğimiz ve biz geleceğe yatırım yapıyoruz. Turnuvamıza katılan tüm sporculara teşekkür ediyorum”dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.