İzmir'in Notu Yükseldi, Kredi Faizleri Düştü

İzmir'in Notu Yükseldi, Kredi Faizleri Düştü

Başkan Kocaoğlu, İzmir Ekonomik Koordinasyon Kalkınma Kurulu (İEKKK) toplantısında konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin kredi notunun Moddy's tarafından en yüksek seviye olan AAA olarak belirlenmesinin önemli finansal avantajlar getirdiğini söyledi. İzmir Ekonomik Koordinasyon Kalkınma Kurulu (İEKKK) toplantısında konuşan Başkan Kocaoğlu, not artırımı sonrasında kendilerine önerilen kredi faizlerinde şimdiden 0,50 oranında indirim yapıldığını açıkladı.

s139890

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 60. toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı. Toplantı Başkanı Betül Elmas yaptığı açılış konuşmasında, hafta başında açıklanan 65. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine başarılar diledi. Kent gündemindeki son 1 ayı değerlendiren Elmas, "Ekonomimizin daha iyi pozisyona gelmesi için enerji kaynaklarımızı dikkatli kullanmamız gerekiyor. Bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yenilenebilir enerjiye yönelik projelerini kutluyorum" dedi. İzmir'in fuarlar kenti olma yolunda ilerleyişini sürdürdüğüne vurgu yapan Betül Elmas, "Geçtiğimiz ay Olivtech ve Organik Ürünler Fuarı ile Bilişim Hukuku Kurultayı yapıldı. Fuarlar ekonominin can damarlarıdır. Kentimizdeki fuarlara desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İEKKK toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ı yeniden tasarlamaya yönelik çalışmalarına ilişkin detaylı bir sunum da yapıldı.

Düşük faiz müjdesi

Binali Yıldırım başbakanlığında kurulan yeni hükümete başarılar dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir'in büyük projeleri için bu dönemde önemli adımlar atılacağına inanıyorum" dedi.

Bu hafta gerçekleştirdiği Ankara ziyareti çerçevesinde Büyük Körfezi projesinin ÇED onayı konusunda çok verimli görüşmeler yaptığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, katı atık bertaraf tesisi konusunda da Orman Bakanlığı'ndan beklenen izin alınmasına rağmen, açılan davanın devam ettiğini söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, yargı süreci sonunda tesisin yapılacağına inandığını dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunun Moddy's tarafından AAA seviyesine çıkarılmasının önemine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, bu anlamda ulaşılabilecek en iyi nokta gelindiğini söyledi. Bugün itibariyle öngördükleri bütün büyük projeleri hayata geçirebilecek özkaynağı ve krediyi bulabildiklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı, "Kredi notumuzun AAA seviyesine yükselmesinden itibaren bize önerilen faiz oranlarında şimdiden 0,50 gibi bir düşüş yakaladık. Bu rakamı pazarlıklarla daha da aşağıya çekmek mümkün olabilir. İstediğimiz her proje için kredi bulup hemen işe başlayabileceğiz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.