İzmir'in parlayan yıldızı Menemen

İzmir'in parlayan yıldızı Menemen

Menemen Belediyesi’nin KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirdiği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nde başarı gösteren 56 kursiyere daha sertifikaları törenle verildi.

Menemen Belediyesi’nin KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirdiği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nde başarı gösteren 56 kursiyere daha sertifikaları törenle verildi. 2012 yılından bugüne kadar Menemen ve İzmir’in diğer ilçelerinden 514 kursiyerin Menemen’de sertifika aldığına dikkat Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, eğitimleri sonunda işyeri açan kursiyer sayısının ise 100’e ulaştığını açıkladı.

Menemen Belediyesi ve KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 22 Mart-3 Nisan 2016 ve 17-30 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen 60 saatlik ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni başarıyla tamamlayan 56 kursiyer, Menemen Belediyesi Sosyal Tepe Tesislerinde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

100 kadar kursiyer işletme açtı

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlanan törende, 18. ve 19. dönem kursiyerler adına konuşan Mimar Esma Şarlı; Menemen’de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ne katılarak işletme kuran yaklaşık 100 kişiden birisi olduğunu açıklayarak; “Aldığım belge sonrasında 11 Temmuz 2016 tarihi itibariyle işletmemi açmış bulunmaktayım. Bu süreçte KOSGEB desteklerine de başvurdum. Ödeme alma sürecine geldim. Bana ve tüm girişimci arkadaşlarıma bu fırsatı sunan Belediye Başkanımız sayın Tahir Şahin’e teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan ŞAHİN; “Yılda 100 girişimci Menemen’de eğitim alıyor”

2012 yılından bugüne Menemen Belediyesi ve KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılan kursiyerlerden 514’ünün sertifika aldığını ve bunlardan 100 kadarının işyeri açtığını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Bugün 18. ve 19. dönem eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimizin sertifika töreninde bir aradayız. 20. dönemin de bittiğini biliyoruz. 2012’den bu tarafa KOSGEB ile işbirliğimiz çerçevesinde 514 kursiyerimize burada sertifika vermişiz. Yılda 100 kişi gibi. Bu ciddi bir rakam. Bunun da %20’si yani 100 kişi buradan kendine işyeri açmış. İzmir’in 30 ilçesine baktığınız zaman, Sivil Toplum Örgütleri dahil olmak üzere, en çok KOSGEB ile işbirliği içerisine giren kurum Menemen Belediyesi. Burada güzel bir ortaklık var. Kursiyerler, KOSGEB ve Menemen Belediyesi. Bu da başarıyı getiriyor” dedi.

“İzmir’in parlayan yıldızı Menemen..!”

Menemen, İzmir’in en önemli ilçelerinde bir tanesi olduğunu söyleyen Başkan Tahir Şahin, konuşmasına şöyle devam etti; “İzmir’in gelişimde tutulamaz bir ilçesi varsa, O’nun adı Menemen Belediyesi. İzmir göç alırken, mutlak bu tarafa, kuzeye doğru gelişmek zorunda. Güneye, doğuya ve batıya baktığınızda, bütün bunların gelişiminden en az 4-5 kat daha fazla gelişen, büyüyen bir kent. İzmir ve Ege 1,1 büyürken, Menemen 5,59 büyümüş 2015 TÜİK verilerine göre. Yani İzmir 100 kişi fazla nüfus almışsa yıl içerisinde, 18’ini bizden alıyor. Neredeyse %20’sini. Biz İzmir’in büyümesine destek oluyoruz, katkı sağlıyoruz. İzmir’den buraya baktığınızda Menemen’i iyi okumazsanız, yarınlarda Menemen İzmir’e sancı verir. İnşallah İzmir’deki büyüklerimiz Menemen’in bu gelişmesini görür ki yarınlarda İzmir’e baskı yapmaz, o baskı da dayanılmaz bir sürece inşallah girmez diye düşünüyorum.”

Başkan ŞAHİN; “30 yıl bu memlekette iş de bitmez, aşta bitmez”

Menemen’in gelişiminin 30 yıl daha devam edeceğine inandığını söyleyen Başkan Tahir Şahin, kursiyerlere şöyle seslendi; “30 yıl bu büyüme devam eder. 30 yıl bu memlekette iş de bitmez, aşta bitmez. KOSGEB ile işbirliğimiz çerçevesinde bu etkinliklere katılıyorsunuz. Aslında kendinize çok büyük iyilik yapıyorsunuz. Hem bize de iyilik yapıyorsunuz. Mimar kızımızı Belediyeye mi alsak derken baktık ki mimarlık ofisi açıldı, hoşumuza gitti. İnsanlarımız ne kadar çok bilinçli olursa, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği aydınlık demektir.  Bu kurslar, bu sosyal etkinliklerimiz devam ettiği sürece, Yüce Atatürk’ün dediği gibi, laik Türkiye Cumhuriyeti her zaman ilelebet payidar kalacaktır.”

Kursiyerleri başarılarından dolayı tebrik eden Başkan Tahir Şahin, “Burada sertifika alan tüm arkadaşlarımızın bir işyeri sahibi olması temennisiyle hepinizi tebrik ediyor, kutluyorum” sözleriyle konuşmasını sona erdirdi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Belediye Meclis Üyeleri Av. İsmail Akıncı, Mimar Mustafa Sevinç, Halis Akdoğan, Serpil Ertuğ, Nuray Kızıltepe, Fatma Kar, Seval Şahin tarafından kursiyerlere sertifikalarının sunulmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sertifika töreni sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.