İzmir'in parlayan yıldızı: Yedi Kiliseler Kültür Rotası

İzmir'in parlayan yıldızı: Yedi Kiliseler Kültür Rotası

İzmir Ticaret Odası’nın kentte kültür ve inanç turizminin gelişmesi için düzenlediği paneller serisinin ikincisi gerçekleştirildi.

“İnanç Turizminde 7 Kiliseler Kültür Rotasının Önemi” Toplantısı, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aytuğ Arslan, İzmir Rehberler Odası Başkanı Macit Şaşzade, Katip Çelebi Ünversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, İzmir Ticaret Odası Meclis ve Komite Üyelerinin katılımı ile İzmir Ticaret Odası Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleşti.

7-kiliseler-rotasi-acentelere-anlatildi-1.jpg

"7 KİLİSELER ROTASI İZMİR’DE PARLIYOR"

Toplantının açılış konuşmasını yapan İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş İzmir’in çok kültürlü yapısına ve hoşgörüsüne dikkat çekerken, “Bu hoşgörü aynı zamanda Batı Anadolu’yu da birleştirir ve geçmişte olduğu kadar günümüzde de kıymetli olan 7 Kiliseler olarak karşımıza çıkar. Bugün bir kültür rotası olarak ortaya koyabildiğimiz 7 Kiliseler Kültür Rotası hem köklü bir inanç tarihini hem de tarihin derinliklerinde yaşayan ve günümüze ulaşan bir kültürü içerisinde barındırmaktadır. İnanç turizminin yıldızı 7 Kiliseler Kültür Rotası İzmir'de parlıyor” dedi. 7 Kiliseler Kültür Rotasının farkındalığının arttırılması, daha fazla yaygınlaşmasının sağlanmasının önemini aktaran Özkardeş, kültür turizmini geliştirmek için gerçekleştirilen çalışmaların önemine dikkat çekti.

turkiye-turizm-tanitim-ve-gelistirme-ajansi-pazarlama-direktoru-ceylan-sensoy.jpg

"KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ"

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, katılımcılara İzmir’de kültür turizminin gelişmesi için yapılan çalışmaları aktarırken, kurumlar arasında sağlanan iş birliğin önemini vurguladı.

izmir-ticaret-odasi-izto-yonetim-kurulu-uyesi-oguz-ozkardes.jpg

"SOSYAL MEDYANIN KATKISI BÜYÜK"

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy ise 7 kiliseler kültür rotası ve inanç turizmi ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verirken, acentelere paket olarak pazarlama yöntemleri hakkında önerilerde bulundu. Şensoy rotaların tanıtımı konusunda sosyal medya faaliyetlerinin de büyük önem taşıdığını belirtti.

izmir-il-kultur-ve-turizm-muduru-murat-karacanta.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.